Sport Centar

Darko Nestorović pronašao trenerski angažman u inostranstvu

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović trenersku karijeru nastavlja u Kuvajtu, prenosi Sportski Žurnal.

Darko Nestorović pronašao trenerski angažman u inostranstvu

On je preko Beograda u petak otputovao u glavni grad Kuvajt gde je potpisao ugovor sa klubom Al Arabi, a na aerodromu su ga dočekali predstavnici jednog od najpoznatijih klubova u ovom dijelu Azije.

-Iskren da budem oduševljen sam toplim i ljudski dočekom, profesionalizmom i odnosom prema nama trenerima iz Evrope. Već na prvi pogled mogu da kažem da nisam pogrešio što sam izabrao da dođem  baš u Kuvajt i oprobam se u trenerskom poslu u ovoj dalekoj, simpatičnoj zemlji, srdačnih i nasmijanih ljudi koji se trude da ti u svakom trenutku udovolje, budu pri ruci, pomognu… – istakao je u telefonskom razgovoru iz Kuvajt sitija ekskluzivno za Žurnal Darko Nestorović.

Nestorović će pored osnovne uloge šefa struke imati još niz stručnih zaduženja u klubu koji želi da napravi iskorak, a dolazak nekadašnjeg golgetera Čelika, Spartaka, Rijeke i Rada bi trebalo da unapredi rad sa igračima u Al Arabiju. Pored poziva iz Kuvajta Nestorović je na stolu imao još nekoliko ponuda, ali se odlučio za Al Arabi iz Kuvajt sitija koji je ponudio najbolje uslove i bio najkorektniji, najkonkretniji i najuporniji u nastojanju da dovede
nekadašnjeg učitelja „Zmajića“. U ovom klubu je svojevremeno radio i Miodrag Ješić.

-Još dok sam obavljao ulogu selektora mlade reprezentacije BiH imao sam konkretnu ponudu iz Malezije, od kluba Sajm derbi, da preuzmem stručnu brigu oko prvog tima. Međutim, tada sam imao važeći ugovor sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, a za mene je on bio zakon, tako da sam morao da se zahvalim Malezijcima na ponudi, ostao sam. U međuvremenu se završila i selektorska priča i evo me sada u Al Arabiju, u kojem mnogo cijene trenere iz Evrope. Ovdje sam tek dva dana, a više utisaka moći ću da vam prenesem poslije izvjesnog perioda provedenog ovde u Kuvajtu, koji je na prvi pogled i te kako uređena zemlja – dodao je u „raportu“ iz Kuvajt sitija Darko Nestorović.

darko nestorovic
KOMENTARI

KOMENTARI

posteno pa ko koga
Gost

Ja ko uzima repa boze me sacuvaj! Strucnjak jebo sve svoje! Najgori od svih losih selektora u savezu!!!

wpDiscuz