Sport Centar

Darko Ilić za SC: Cijela sezona je stala u dvije utakmice, kvalitetniji smo od Kaknja

Gledanost na utakmicama u bh. rukometnim prvenstvima ove sezone i nije toliko velika, osim možda u Maglaju, Zavidovićima i Živinicama, no nema sumnje da će najvatrenija i možda najbolja biti sutra u Kaknju, gdje će domaćin u borbi za plasman u Premijer ligu BiH igrati protiv Gračanice.

Darko Ilić za SC: Cijela sezona je stala u dvije utakmice, kvalitetniji smo od Kaknja

Već drugu sezonu zaredom kakanjski rukometaši igraju takvu utakmicu, a prošle sezone nisu mogli savladati ekipu Krivaje. Ove godine tim iz Kaknja za protivnika ima Gračanicu, koja je, ruku na srce, kvalitetom jača i od mnogih ekipa u Premijer ligi.

Ponajbolji pivot u našim takmičenjima posljednjih godina je Darko Ilić, koji je među najboljim igračima Gračanice, a on ističe da je cijela sezona u Prvoj ligi stala u dvije utakmice. Jedna od tih je protiv Kaknja, a druga protiv Slobode. Velika promjena za Gračanicu od druge polusezone je dolazak Damira Doborca, koji je i trener i igrač.

– Otkako je Doborac tu radimo i treniramo odlično. Mislim da niko ni u Premijer ligi ne trenira ovoliko, a što se tiče utakmica sve je bila rutina dosada. Prvnetsvo se bukvalno svelo na dva meča, a to je ovaj protiv Kaknja i jedan protiv Slobode. Znamo sve šta nas očekuje u Kaknju i mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji, te se nadam da ćemo upisati pobjedu, kaže nam Ilić, koji ističe da utakmica u Kaknju možda neće biti najgledanija u bh. rukometu ove sezone, ali je sigurno da će biti najzaniljivija.

– Najzanimljivija će biti svakako, a vjerovatno i najgledanije. Što se tiče navijača, to je njima historijska utakmica i sigurno da očekujemo punu dvoranu i dobru atmosferu, rekao je Ilić, koji je dodao da su svi u ekipi Gračanice zdravi i spremni, te da jedva čekaju da počne meč.

Utakmica Kakanj – Gračanica igra se sutra od 19 sati.

darko ilicrk gracanica
KOMENTARI

KOMENTARI