Sport Centar

Danas sjednica IO NSBiH: Šta se treba desiti da konačno dobijemo selektora?

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na kojoj bi se, između ostalog, trebalo raspravljati o izboru novog selektora, bit će održana danas (13.30 sati) u Zenici.

Danas sjednica IO NSBiH: Šta se treba desiti da konačno dobijemo selektora?

Nekoliko puta pomjeran je termin skupa, a u tom odugovlačenju bh. fudbalsku javnost zabavljala su imena potencijalnih kandidata za selektorsku poziciju koja su skoro svakodnevno iskakala u medijima.

Široka lepeza trenera nudila se raznim kanalima, od Clarencea Seedorfa do Dragana Okuke, dok je poseban tretman imao cirkus stvoren oko Fatiha Terima. Turski stručnjak je cijelo vrijeme “pikirao” na klupu Galatasaraya i pritom pošteno namagarčio članove Komisije za imenovanje selektora BiH iskoristivši ih kao dio vlastite reklamne kampanje koja je za cilj imala njegov povratak u redove istanbulskog giganta.

Vratimo se našoj muci. Veliko je pitanje da li ćemo u narednim satima dobiti selektora. Nekoliko čelnika NSBiH, u izjavama koje su prethodile sjednici, sugerisali su da novi šef stručnog štaba reprezentacije neće biti izabran danas.

No, čuda su moguća, pa i to da 12 od 15 članova Odbora glasa za jednog od kandidata. Ukoliko se to ne desi, odnosno ukoliko nijedan stručnjak ne dobije najmanje 12 glasova, agonija se nastavlja i čekamo još jednu sjednicu. Pa sve tako, do unedogled…

Ako ćemo pričati samo o ozbiljnim kandidatima, onda treba naglasiti da se priča svela na dva čovjeka, Amara Osima i Roberta Prosinečkog. Članovi IO, stoga, danas mogu učiniti uslugu sebi i drugima te konačno donijeti odluku. Koja je svrha odugovlačenja ako će ponovo ova dva imena biti na stolu i na sljedećoj sjednici?

amar osimfudbalska reprezentacija bihnogometni savez bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Amelia Officer
Gost

Dobivam dobru plaću od kuće 1900-3800 / Dollers tjedan, što je nevjerojatno, prije godinu dana bio sam bez posla u strašnom gospodarstvu. Svima sam zahvalio Bogu, blagoslovljen ovim uputama, a sada mi je dužnost platiti naprijed ii podijeliti ga sa Svatko….

Evo što sam započeo … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz