Sport Centar

Danas sastanak rukovodstva: Đurić se razišao sa Zvijezdom, pred otkazom i Šabić

Prije mjesec dana, nogometaši Zvijezde su djelovali kao ekipa "zrela" za plasman u Premijer ligu BiH.

Danas sastanak rukovodstva: Đurić se razišao sa Zvijezdom, pred otkazom i Šabić

Prije mjesec dana, nogometaši Zvijezde su djelovali kao ekipa “zrela” za plasman u Premijer ligu BiH.

Imali su solidnu bodovnu zalihu i prednost pred konkurentima u Prvoj ligi Federacije BiH, igrali atraktivno i pobjedama otvorili proljetni dio sezone.

Ali, potom se desio neshvatljiv pad. Sedmicama ne znaju za trijumf, igrali su kući neriješeno sa Metallegheom i Slavenom, zatim izgubili u Bihaću od Jedinstva, da bi ovog vikenda ponovo remizirali na svom travnjaku, protiv Olimpika. Takav rasplet iskoristila je Sloga, koja se sada izjednačila po broju bodova sa klubom iz Gradačca.

Kriza evidentno trese Zvijezdu, plasman u elitni rang bh. fudbala više ne djeluje tako izvjesno, a ceh je prvi platio sportski direktor Zdravko Đurić, kojem se klupsko rukovodstvo još u srijedu zahvalilo na dosadašnjim uslugama.

Za danas je zakazan sastanak klupskih čelnika sa Nerminom Šabićem, šefom stručnog štaba. Nije tajna da se treneru gradačačke ekipe itekako drma stolica, tako da ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi uslijedio rastanak… U svakom slučaju, o njegovoj sudbini znat će se više nakon današnjeg razgovora.

nermin sabicnkzvijezdagradacaczdravko djuric
KOMENTARI

KOMENTARI