Sport Centar

Danas počinje turnir “Valter Cup 2018”: Među učesnicima Inter, CSKA, Galatasaray, PAOK…

Međunarodni fudbalski turnir “Valter Cup 2018”, koji će okupiti mlade fudbalere iz Bosne i Hercegovine (BiH) i osam evropskih zemalja, počinje danas, na Dan Grada Sarajeva.

Danas počinje turnir “Valter Cup 2018”: Među učesnicima Inter, CSKA, Galatasaray, PAOK…

Međunarodni fudbalski turnir “Valter Cup 2018”, koji će okupiti mlade fudbalere iz Bosne i Hercegovine i osam evropskih zemalja, počinje danas, na Dan Grada Sarajeva.

Lista učesnika je zaista respektabilna. Velikane će predvoditi milanski Inter (Italija), a Sarajevo dolaze i Fenerbahce, Bursaspor, Kasimpaša (Turska), PAOK (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Dinamo, Istra (Hrvatska), Domžale, HIT Gorica (Slovenija), Crvena zvezda, Vojvodina (Srbija) i Mladost (Podgorica). BIH će predstavljati Sarajevo, Željezničar i domaćin Valter.

Adis Junuzović, direktor Škole fudbala Valter, podsjetio je da je ambasador turnira bh. reprezentativac i igrač Juventusa Miralem Pjanić.

“Obećavamo da će ovaj turnir svake godine biti sve jači i bolji i sljedeće godine imamo najavu da bi gost u Sarajevu mogao biti i Manchester City. I ove godine smo imali još tri, četiri respektabilne ekipe koje su zakasnile za prijavu”, kazao je Junuzović.

Turnir će se igrati u dvije kategorije, U-13 i U-15 u fudbalskom kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u sarajevskom naselju Butmir. Turnir će trajati do 8. aprila i ulaz za sve utakmice je besplatan.

Valter Cup 2018
KOMENTARI

KOMENTARI