Sport Centar

Dagić najbolji igrač 12. kola SC Business lige, Ligata usamljen na vrhu liste prvih golgetera

Selver Dagić izabran je za najboljeg igrača 12. kola Sport Centar Business lige, a on je postigao tri pogotka u pobjedi protiv Bosnalijeka koja je bila jedna od najboljh utakmica u ovoj sezoni.

Dagić najbolji igrač 12. kola SC Business lige, Ligata usamljen na vrhu liste prvih golgetera

Na golu najboljeg tima 12. kola nalazi se Belmin Piragić, golman FDS-a koji je imao nekoliko zaista fantastičnih odbrana u porazu njegove ekipe od BH Telecoma.

Haris Otajagić bio je daleko najbolji pojedinac ekipe Tržnice Sarajevo/Ejot koje su slavile u meču protiv Farmavite rezultatom 7:2, a u ovoj utakmici pored mnogo dobrih poteza Otajagić je postigao i tri pogotka.

TVSA je u meču protiv Vatrogasaca Sarajevo upisala pobjedu rezultatom 2:4, a napadač ove ekipe Mirza Hadžić postigao je dva pogotka koja su bila ključna u ovoj utakmici i samim tim zaslužio mjesto u najboljem timu 12. kola SC Business lige.

Bivši fudbaler Sarajeva, Željezničara i Olimpica, a sada igrač BH Pošte Sead Bučan postigao je tri pogotka u pobjedi njegove ekipe u derbiju 11. kola protiv ekipe FAN Ferhatović/Regulator.

U timu kola svoje mjesto pronašao je i Jasmin Ligata koji je postigao sedam pogodaka u pobjedi ekipe Amadeus/Oslobođenje protiv Domova zdravlja, a s tim golovima izbio je i na čelo liste najboljih strijelaca u tekućoj sezoni.

Posljenje mjesto u timu kola zauzima ujedno i najbolji igrač u sedmici koja je iza nas. Selver Dagić postigao je tri pogotka u pobjedi njegovog Securitasa protiv Bosnalijeka i bio jedan od junaka veoma važne pobjede za njegovu ekipu čime su zadržali realne šanse da se plasiraju u play-off.

Lista strijelaca:

1. Jasmin Ligata (Amadeus/Oslobođenje) 32 gola
2. Mahir Džago (BH Pošta) 28 golova
3. Almir Čardaklija (BH Telecom) 25 golova
4. Tarik Cerić (FAN Ferhatović/Regulator) 16 golova
5. Eldin Podbičanin (City Park) 16 golova

amadeus osloboenjebh postabh telecomcity parkjasmin ligatamahir dzafo almir cardaklijasport centar business ligatarik ceric
KOMENTARI

KOMENTARI