Sport Centar

Da li je ovo uopšte ozbiljan prijedlog: Fudbalski radnici iz RS imaju svog kandidata za selektora

Nekadašnji pomoćnik Safeta Sušića na mjestu selektora Bosne i Hercegovine, Borče Sredojević, navodi se kao kandidat za klupu koju će napustiti Mehmed Baždarević nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Da li je ovo uopšte ozbiljan prijedlog: Fudbalski radnici iz RS imaju svog kandidata za selektora

Kako saznaje portal “SportDC”, kompletno rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske će stati iza kandidature Borčeta Sredojevića.

Trener koji nije imao mnogo uspjeha u proteklom periodu vodeći Kozaru, Borac, Leotar, Zagorje i još neke klubove, mahom iz Prve i Druge lige RS, sigurno ne može biti smatran kao ozbiljan kandidat koji bi napravio revoluciju u bh. fudbalu, što stoji uprkos činjenici da je bio pomoćnik i Safetu Sušiću na klupi Zmajeva. Osim Sušića, surađivao je i sa Fuadom Muzurovićem, ali jedno je biti pomoćnik, a nešto sasvim drugo selektor u reprezentaciji.

Ovakav prijedlog FSRS je možda nastao nakon što je Radomir Antić, koji je svojevremeno pohvalno pričao o ratnim zločincima, otpao kao kandidat. Ali, kriterij ne može biti nečija nacionalna pripadnost, već stručnost, a Sredojević u tom smislu nije adekvatan kandidat.

borce sredojevicfudbalska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

gastarbajter
Gost

Slazem se da Borce Sredojevic nije dovoljan strucan da vodi reprezentaciju BiH. Takoder se slazem da nacionalna pridpadnost nebi trebala biti kriterij ko ce voditi selekciju. Medutim ako cemo gledati strucnost i uspjehe u fudbalu BiH je imala samo jednog selektora koji je ostvario zavidne trenerske uspjehe prije preuzimanja reprezentacije BiH a to je Ciro Blazevic. Prema tome ruku na srece ali strucnost nije nikad bila kriterij za odabir selektora osim u Cirinom slucaju. Dokle god budemo dovodili nedokazane trenere poput Susica i Bazdarevica da se praksaju na drzavnom timu necemo imati dobrih rezultata.

wpDiscuz