Sport Centar

Crnogorsku rukometnu reprezentaciju napustila dva igrača zbog drugih selekcija

Dosadašnji reprezentativci rukometne reprezentacije Crne Gore Vuko Borozan i Nebojša Simić odlučili su da više ne igraju za crnogorsku selekciju, jer imaju ponude drugih nacionalnih selekcija. Iz Rukometnog saveza poručuju da je u pitanju lična odluka igrača, kao i to da će za selekciju Crne Gore igrati samo oni kojima je Crna Gora u srcu.

Crnogorsku rukometnu reprezentaciju napustila dva igrača zbog drugih selekcija

“Igrači Vuko Borozan (RK Vardar) i Nebojša Simić (IFK Kristianstad) obavijestili su selektora, direktora reprezentacije i predsjednika Saveza da više neće nastupati za rukometnu reprezentaciju Crne Gore, jer imaju više ponuda drugih nacionalnih selekcija. Kako je ovo njihova lična odluka, Rukometni savez im želi puno zdravlja i uspjeha u karijeri. Boje Crne Gore branit će oni kojima je Crna Gora u srcu, a RSCG nastavlja sa svojim projektima”, piše u zvaničnom saopštenju saveza.

Vuko Borozan (22) bio je najbolji igrač Crne Gore. Trenutno nastupa za Vardar, a stručnjaci mu predviđaju sjajnu rukometnu karijeru. Nebojša Simić (24) golman je u ekipi IFK Kristianstad.
Prema pisanju crnogorskih medija, Borozana i Simića žele Katar, Slovenija i Makedonija.

Ovo nije prvi put da se nešto slično događa rukometnoj reprezentaciji Crne Gore. Desni bek Kielcea Branko Vujović (18) nedavno je odlučio nastupati za Poljsku, a prije više godina, reprezentaciju su napustili desni bek Žarko Marković i golman Goran Stojanović. Prvi se godinama nije želio odazvati selektoru zbog navodnog sukoba s čelnicima Saveza, dok se drugi povukao iz ekipe zbog povrede. Međutim, kasnije su obojica otišla igrati za selekciju Katara i sa ovom reprezentacijom stigli do finala Svjetskog prvenstva 2015. godine, te osvojili prvu srebrnu medalju u istoriji Katara. Dio ove selekcije bio je i treći rukometaš iz Crne Gore, pivot Jovo Damjanović iz Nikšića.

crna goranebojsa simicvuko borozan
KOMENTARI

KOMENTARI