Sport Centar

Crnogorci krenuli sa pripremama, Šehović najavljuje najvažniji meč

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za duele sa Bjelorusijom i Slovenijom, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crnogorci krenuli sa pripremama, Šehović najavljuje najvažniji meč

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za duele sa Bjelorusijom i Slovenijom, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentativci Crne Gore će narednih dana trenirati u Nikšiću, gdje će se i odigrati utakmica protiv Bjelorusije, javlja Anadolu Agency (AA).

Crnogorski košarkaši 28. juna igraće protiv Bjelorusije u Nikšiću, dok će 1. jula u Ljubljani gostovati Sloveniji.

Reprezentacija Crne Gore u prva četiri kola je upisala pobjedu i tri poraza i nalazi se na trećem mjestu grupe koje vodi u drugu fazu.

Selektor Zvezdan Mitrović, koji će zbog obaveza u klubu propustiti početak priprema, skratio je spisak na 14 igrača koji će biti u protokolu za dva naredna meča.

Član stručnog štaba, Boško Radović, kazao je da reprezentacija, kao i na prethodnim okupljanjima, neće biti kompletna.

“Protiv Bjelorusije i Slovenije imaćemo još kraći roster. Osim igrača koji i ranije nijesu učestvovali u kvalifikacijama, pripreme će propustiti Petar Popović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić. Krećemo sa 13 igrača, za dva ili tri dana priključiće se Nidam. Važnost meča sa Bjelorusijom je ogromna i to je najvažnija utakmica do sada u kvalifikacijama. Utakmica koja nam otvara drugu rundu i nastavak kvalifikacija”, kazao je Radović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će fokus biti na Bjelorusiji, kao i da će tek nakon tog meča razmišljati o Sloveniji.

Prema njegovim riječima, biće teško pripremiti utakmice zbog kratkih priprema i činjenice da će na okupu imati igrače koji su ranije završili sezonu.

“Svi igrači, osim Gajovića koji je prije dvije noći završio sezonu, sa takmičenjem su završili prije mjesec ili više. Obazrivo ćemo raditi, nadam se da ćemo se spremiti i da ćemo biti spremni. Teško je pričati o formi, specifično je što poslije 20 dana dolazimo na kratke pripreme. Nadamo se punoj sali, dobroj atmosferi i pobjedi”, kazao je Radović.

Kapiten reprezentacije Suad Šehović kazao je da su koncenrisani na prvu utakmicu, navodeći da bi pobjeda mogla da produži kvalifikacije.

“Pred nama je najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Daćemo sve od sebe, da valorizujemo sve do sada urađeno i ostvarimo pobjedu”, kazao je Šehović.

Na spisku za pripreme su:

Derik Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost Voli), Aleksa Popović (Lovćen), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Obradoiro), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Filip Barović (Budućnost Voli), Nemanaja Vranješ (Mornar), Radoje Vujošević (Mornar) i Vukota Pavić (Mornar).

crna gorasuad sehovic
KOMENTARI

KOMENTARI