Sport Centar

Čolić za SC: Plzen me koštao transfera života, jedva čekam da ponovo zaigram protiv njih

Benjamin Čolić se ovog ljeta pridružio češkoj Karvini, a od dolaska u ovaj klub se odlično prilagodio ekipi te je postao standardni prvotimac.

Čolić za SC: Plzen me koštao transfera života, jedva čekam da ponovo zaigram protiv njih

Naime, Čolić je prilikom dolaska u Karvinu imao blažu povredu zbog koje je pauzirao na startu prvenstva, ali nakon toga se vratio u trenažni proces te odmah zauzeo mjesto uz desnu liniju.

”Ovdje sam zaista zadovoljan, odlično su me prihvatili, tako da zasad nema problema. Na početku prvenstva sam imao problem sa povredom, ali sam je brzo sanirao i vratio se u trenažni proces, nakon čega sam standardan u svakoj utakmici”, rekao je Čolić za SCsport.ba.

Benjamin je napravio poređenje između BHT Premijer lige i češke HET lige. Objasnio je da je kvalitet isti, ali odnos prema treningu i igračima na mnogo većem nivou.

”Što se kvaliteta tiče, to je otprilike isto, čak je možda i bolje u BiH, ali infrastruktura, sistem i organizacija su na mnogo većem nivou. Ovdje dnevno imate dva treninga, team building i još mnogo toga. Praktično ste zaposleni čitav dan, dok u BiH imate jedan trening dnevno i ne boravite u klubu te sa saigračima sve dva-tri sata dnevno.”

Za petnaestak dana, Čolićevu Karvinu očekuje duel sa Plzenom, a bh. defanzivac jedva čeka tu utakmicu, jer u prvom meču sa Plzenom, protiv kojeg je igrao sa Željezničarom, nije mu ostao u lijepom sjećanju.

”Prvi meč sa Plzenom mi nije ostao u lijepom sjećanju. Naime, na Koševu sam doživio povredu, a nakon te utakmice sam trebao potpisati ugovor sa Zurichom, međutim, do tog ugovora karijere nikad nisam stigao, tako da ću im se s Karvinom pokušati osvetiti.”

Čolić je otkrio i ambicije svog kluba u ovoj sezoni.

”Mi ćemo se boriti za sredinu tabele, imamo kvalitetnu ekipu i vjerujem da ćemo ostati u ligi. Nismo baš najbolje počeli, ali posljednja dva susreta smo neporaženi, tako da ćemo to pokušati ostati i u narednom kolu, kada dočekujemo Slaviju iz Praga’‘, zaključio je Benjamin Ćolić.

benjamin colicmkf karvina
KOMENTARI

KOMENTARI