Sport Centar

Članovi TKD Novi Grad osvojili 45 medalja u Visokom, Zagrebu i Skoplju

Članovi Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo prošlog vikenda učestvovali su na međunarodnim turnirima u Visokom, Zagrebu i Skoplju na kojim su ukupno osvojili 45 medalja (22 zlatnih, 15 srebrenih i osam bronzanih).

Članovi TKD Novi Grad osvojili 45 medalja u Visokom, Zagrebu i Skoplju

Na takmičenjima u Visokom i Zagrebu dobili su i pehare za ekipni poredak, a u Zagrebu su osvojili i titulu najuspješnije takmičarke.

Na turniru u Visokom učestvovalo je više od 400 takmičara i 17 klubova iz BiH i Hrvatske, a ekipu od 31 takmičara Novog Grada su vodili treneri Haris Husić, Alen Čukurija, Nejla Kaljanac, Dina Čukurija i Edna Abaspahić.

Zlatne medalje osvojili su Tarik Sutrović, Afan Demirović, Benjamin Husić, Eldar Abdulović, Amar Hadžagić, Sadmir Habibović, Nedžad Husić, Ali Rašidagić, Alen Čukurija, Ejla Makaš, Džejla Makaš, Elva Gadžo, Ajna Makaš, Tadea Selimić, Vedad Delihasanović i Mustafa Kubat. Srebra su osvojili – Emin Demić, Eman Čavalić, Mehmed Kubat, Ibrahim Đonko, Kerim Omerbegović, Amar Ljuca i Nedija Hadžimurati, dok su bronzana odličja izborili Deni Memić, Ilajda Zahirović, Arnela Murguz, Dina Čukurija i Benjamin Feto.

Na međunarodnom turniru “Čigra Open” u Zagrebu učestvovalo je više od 700 takmičara. Pod vodsvom trenera Armina Gredića zlatne medalje osvojili su Esma Bahtanović, Davud Hadžihasanović, Naida Tutić, srebrene Laura Kujačić, Nur Bulbul, Taib Hadžihasanović, Ali Šurković i Hamza Selimović, te bronzu Laura Kujačić.

Takmičenje “Skoplje open” je okupilo više od 500 takmičara, a  TKD Novi Grad vodio je trener Emir Kaljanac. Zlatna odličja osvojili su Ali Bulbul, Hana Bulbulušić i Ilda Kovačević, srebrena  Eman Šarić, Ahmed Hadžimurati i Asja Bulbulušić, dok je bronzu osvojio Muhamed Đonko, saopćeno je iz TKD Novi Grad.

tkd novi grad
KOMENTARI

KOMENTARI