Sport Centar

Članovi Novog Grada osvojili 12 medalja na turnirima u Podgorici i Derventi

Članovi  sarajevskog Taekwondo kluba Novi  Grad i ovog vikenda imali su izuzetno uspješne nastupe na međunarodnim turnirima u Podgorici i Derventi.

Članovi Novog Grada osvojili 12 medalja na turnirima u Podgorici i Derventi
FOTO: Takmičare sarajevskog kluba očekuju nastupi na državnom prvenstvu

Dva tima, sastavljena od 20 takmičara sa trenerima su u subotu učestvovali na “Podgorica Openu” u crnogorskoj prijestolnici i Maloj olimpijadi u Derventi.

Novogradska selekcija je u Podgorici ukupno osvojila 12 zlatnih, dvije srebrene i četiri bronzane medalje, kao i  ekipno drugo mjesto za kadete  i četiri pehara za najbolje takmičare.

U Podgorici, najsjajnija odličja su osvojili: Nejla Kaljanac, Hana Bulbulušić, Emir Radeljaš, Ajna Makaš i Ilda Kovačević,  srebrenu medalju je izborio Deni Memić, a bronze: Edna Abaspahić, Tadea Selimić i Muhamed Đonko.

Za najbolje takmičare prvenstva su proglašeni Nejla Kaljanac među seniorkama, Ajna Makaš među juniorkama i Elda Kovačević među kadetkinjama. Takmičari su ukupno ostvarili 12 pobjeda, a trenersku dužnost su obavljale trenerice Nejla Kaljanac i Edna Abaspahić u pratnji Adema Đonke.

Mala olimpijada u Derventi je za Benjamina Husića, Ahmeda Hadžimuratija, Esmu Bahtanović, Emana Čavalića, Eleza Memiševića i Lauru Kujačić, bila izuzetno uspješna jer su osvojili najsjajnija odličja. Srebrenu medalju je osvojila Esma Perišić, a bronzani je bio Tarik Sutrović. Benjamin Husić je proglašen za najboljeg mlađeg kadeta, a ukupno je ostvareno 15 pobjeda. Takmičare su vodili Haris Husić i Alen Čukurija.

Takmičare sarajevskog kluba u narednom periodu očekuju nastupi na državnom prvenstvu u Bugojnu,  međunarodnom turniru “Austria Open” te Svjetskom prvenstvu za seniore u Koreji, saopćeno je iz tog kluba.

taekwondo klub novi grad
KOMENTARI

KOMENTARI