Sport Centar

Član najbogatije familije u Turskoj postao novi predsjednik Fenerbahcea

Turski biznismen Ali Koc, treća generacija bogate porodice Koc je u nedjelju postao novi predsjednik Fenerbahcea, gdje je u izborima porazio Aziza Yildirima, koji je ovu funkciju obnašao od 1998. godine.

Član najbogatije familije u Turskoj postao novi predsjednik Fenerbahcea

Turski biznismen Ali Koc, treća generacija najbogatije porodice u Turskoj je u nedjelju postao novi predsjednik Fenerbahcea, gdje je u izborima porazio Aziza Yildirima, koji je ovu funkciju obnašao od 1998. godine.

Prema informacijama, na glasanju Koc je imao skoro četiri puta više glasova u odnosu na Yildirima, odnosno uspio je osvojiti 16092 glasa, dok je dosadašnji predsjednik kluba osvoji 4644 glasa.

Izbor predsjednika u Fenerbahceu su iskoristili opozicioni političari, pa je tako glavi opozicioni kandidat za predsjednika Turske, Muharem Ince, čestitao Kocu na izboru, te dodao sljedeću rečenicu: ”Sada je vrijeme da Turska napravi promjenu”.

Vrijedi istaći da je aktuelni predsjednik, Recep Tayyip Erdogan na ovim izborima podržavao ”iskustvo”, odnosno Aziza Yildirima, međutim posljednjih nekoliko godina klub je imao dosta uspona i padova, zbog kojih je na kraju Yildirim izgubio izbore, a Koc se sada pojavio sa novim idejnim rješenjima, te je dobio povjerenje i izabran je za novog predsjednika.

Vrijedi istaći da je porodica Koc najbogatija u Turskoj, a između ostalog su i vlasnici popularnog svjetskog brenda, firme Beko.

ali kocfenerbahce
KOMENTARI

KOMENTARI