Sport Centar

Čilić bolji od Mullera u pet setova, u finalu ćemo Wimbledona imat ćemo debitanta

Rođeni Međugorac, Marin Čilić, plasirao se u polufinale Wimbledona nakon pobjede nad Luksemburžaninom Gillesom Mullerom u maratonu rezultatom 3:2 (3:6, 7:6, 7:5, 5:7 i 6:1).

Čilić bolji od Mullera u pet setova, u finalu ćemo Wimbledona imat ćemo debitanta

Čilić je loše krenuo u duel i imao mnogo problema sa servisom Mullera, posebno u prvom setu kojeg je Luksemburžanin dobio rezultatom 6:3. U drugom dijelu igre mnogo veća borba i taj-brejk je odlučio o pobjedniku.

Čilić je imao zaostatak mini brejka, ali je to nadoknadio kada je Muller bio na dva poena od osvajanja drugog seta. Napravio je preokret i rezultatom 7:6 došao do poravnanja. U trećem setu ponovo jednako kvalitetan tenis, a jedini brejk smo vidjeli u posljednjem, 12. gemu seta kada je Muller dozvolio hrvatskom teniseru tri set lopte, od kojih je treću iskoristio i poveo.

Kada su svi očekivali pad Luksemburžanina, on je smogao snage i istom mjerom, rezultatom 7:5 vratio dramu u meč i bukirao peti, odlučujući set.

No, u petom setu nije bilo nikakvih dilema, pošto je Čilić slavio rezultatom 6:1 i tako izborio plasman u polufinale na megdan Samu Querreyju. Ko god da slavi u tom meču, napravit će senzaciju i bit će debitant u finalu najvećeg turnira u teniskom svijetu.

gilles mullermarin cilicwimbledon
KOMENTARI

KOMENTARI