Sport Centar

Cijenjeni stručnjak odbio Rađinu ponudu da vodi hrvatsku košarkašku reprezentaciju

Hrvatski košarkaški savez već dva mjeseca traži ozbiljnog stručnjaka za klupu reprezentacije.

Cijenjeni stručnjak odbio Rađinu ponudu da vodi hrvatsku košarkašku reprezentaciju

Hrvatski košarkaški savez već dva mjeseca traži ozbiljnog stručnjaka za klupu reprezentacije.

Jedan od favorita bio je Velimir Perasović, cijenjeni stručnjak koji je vodio Efes, Baskoniju, Valenciju… No, legendarni igrač Jugoplastike odbio je poziv svog bivšeg klupskog kolege, predsjednika stručnog savjeta HKS-a Dina Rađe.

”Sigurno neću biti izbornik jer želim biti trener u klubu i raditi svakodnevno. Ne vidim se od akcije do akcije tako da nisam u konkurenciji”, rekao je Perasović za SportKlub.

”Zvali su me iz Saveza, isto sam rekao i njima”, dodao je Perasović, koji je prije tri godine vodio reprezentaciju na Eurobasketu i s njom doživio debakl u osmini finala od Češke.

”Može li Hrvatska do SP-a? Puno će ovisiti o tome koji će igrači biti dostupni u tim kvalifikacijama. Nemamo takvu širinu da možemo lagano prebroditi izostanak ključnih igrača. Španjolci stave igrače koji igraju u ACB ligi, koji imaju 35, 36 godina i koji znaju igrati košarku i bez problema to prebrode. Kao i Srbi, ali i njima se dogodi poneki neočekivani poraz. Mi nemamo takav bazen da možemo tako lagano zamijeniti igrače iz NBA lige i ako oni ne budu igrali kvalifikacije, mučit ćemo se s Mađarima i Poljacima.”

Perasović je otpao, a kao najozbiljniji kandidati sad se nameću Italijan Andrea Trinchieri, Dražen Anzulović i Jasmin Repeša. A možda se na kraju i iznenadimo.

Rađa je potvrdio da ga je Perasović odbio, ali nije tu bilo nikakve ljutnje.

”Je, odbio je. Ali, nemam mu što zamjeriti. Situacija je takva da zbog poznatog sukoba FIBA-e i ULEB-a ne možemo računati na trenere koji vode najbolje europske klubove, euroligaške, a Peras ima ambiciju sjediti na klupi jednog od takvih. Protiv više sile ne možemo. Njegova odluka mi je jasna, ali morali smo pokušati. No, reći ću ti da smo blizu. Situacija je puno čistija nego što je bila do nedavno”.

dino radjahrvatska kosarkaska reprezentacijavelimir perasovic
KOMENTARI

KOMENTARI