Sport Centar

Challenge kup: Tuzlanke u Solunu poražene od PAOK-a

Rukometašice solunskog PAOK-a pobijedile su danas u prvoj utakmici 3. kola Challenge kupa ekipu tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa rezultatom 24:17 (11:8).

Challenge kup: Tuzlanke u Solunu poražene od PAOK-a

Gošće su dobro parirale Grkinjama u prvom poluvremenu, a nekoliko pogrešaka u finišu tog dijela susreta donio je PAOK-u prednost od tri gola.

U nastavku su igračice Jedinstva održavale razliku do tri gola sve do 41. minute. U narednih devet nisu postigle nijedan gol, pa su Grkinje stekle prednost od pet golova.

Uz to, sudijski par Yaron Ben – Dan i Assaf Farou iz Izraela nije imao ujednačen kriterij, jer su za domaće dosudili 9 „sedmeraca“ od kojih su realizovale 7, dok su gošće za cijelu utakmicu izvele samo jedan kazneni udarac.

Također, igračicama PAOK-a dosuđeno je 8 minuta isključenja, a Tuzlankama čak 18.

I pored toga, igračice trenera Damira Cipurkovića mogle su ostvariti bolji rezultat da nisu napravili seriju tehničkih pogrešaka, a zapucale su i nekoliko „zicera“.

Utakmica je u drugom dijelu prekinuta na desetak minuta zbog nestanka električne energije u dijelu igrališta Jedinstva AtlasRelaxa.

Opći je dojam da su gošće prokockale priliku da se u Tuzlu vrate s povoljnijim rezultatom. Tim više što je sjano branila Martina Šumelj, svakako najbolja igračica gostujućeg sastava.

Za ekipu PAOK-a po 5 golova postigle su Ciobanu, Katziou i Mournou.

Za Jedinstvo AtlasRelax najviše golova postigla je Zvekić 7, te Sorak i Mate Šumelj po 4.

Uzvratni susret igra se u tuzlanskom Mejdanu 19. novembra, s početkom u 19.30 sati.

challenge kuppaokrkjedinstvo
KOMENTARI

KOMENTARI