Sport Centar

Čataković za SC: Za ovo se živi, da igraš za reprezentaciju svoje zemlje

Hamza Čataković živi svoj san. Dojučerašnji fudbaler Sarajeva blista u novoj sredini, slovačkom Trenčinu, a da njegovi dobri nastupi nisu prošli nezapaženo u domovini pokazalo se danas, kada je selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović saopštio novi spisak igrača.

Čataković za SC: Za ovo se živi, da igraš za reprezentaciju svoje zemlje

Na listi prvog stručnjaka mlade selekcije našlo se upravo Hamzino ime, koji u razgovoru za SCsport.ba nije krio emocije zbog poziva u najdraži dres.

“Super je osjećaj. Za ovo se živi, da igraš za reprezentaciju svoje zemlje. Naravno da sam ponosan. Ranije sam ubilježio tri nastupa za U-19 selekciju, ali ovo je već nivo više i vijest kojoj sam se zaista obradovao kao malo dijete. Jedva čekam dolazak na okupljanje, a spreman sam i da opravdam povjerenje selektora ukoliko odluči da me uvrsti u ekipu u predstojećim utakmicama protiv Rumunije i Crne Gore”, ističe Čataković.

Naglašava i kako je svjestan da je poziv, prije svega, rezultat njegovih partija u dresu Trenčina. Prošle sezone, pola godine je igrao kao posuđeni nogometaš u slovačkom klubu, da bi, nakon što je ostavio više nego dobar dojam, i zvanično prešao iz FK Sarajevo u ovaj tim, uz obeštećenje od 120.000 eura. U nekoliko pripremnih i zvaničnih utakmica bio je strijelac i asistent, pokazalo se da je potpisivanje ugovora sa Trenčinom pravi potez.

“Dugo vremena sam bio povrijeđen, karijera mi je bila ugrožena. No, upravo sam u Trenčinu dobio pravu priliku nakon oporavka i, evo, iskoristio na pravi način. Ova ekipa mi itekako odgovara, još je puno mladih fudbalera tu, odgovara mi i stil igre. Ambicije Trenčina u slovačkom prvenstvu su uvijek visoke, plasman na evropsku scenu. Sad smo ušli u malu krizu, ali siguran sam da ćemo se brzo vratiti na pobjednički kolosjek”, govori novi mladi reprezentativac BiH.

Naglašava i kako redovno prati sve informacije vezane za njegov bivši klub.

“Vidio sam da rezultati u posljednje vrijeme nisu na nivou rejtinga jednog od najuspješnijih bh. klubova. Međutim, drago mi je da je dovedeno nekoliko kvalitetnih pojačanja, siguran sam da će uz njihovu pomoć stvari doći na svoje mjesto i da će se moje Sarajevo vratiti tamo gdje mu je mjesto, u borbu za titulu. U svakom slučaju, želim im svu sreću i navijam za njih”, zaključuje Čataković.

hamza catakovicmlada fudbalska reprezentacija bihtrencinvinko marinovic
KOMENTARI

KOMENTARI