Sport Centar

Čardaklija nosio BH Telecom do pobjede, Šahmanijina tri pogotka nisu pomogla Domovima Zdravlja KS

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći sa tri odigrana susreta kompletirano treće kolo SC Business lige.

Čardaklija nosio BH Telecom do pobjede, Šahmanijina tri pogotka nisu pomogla Domovima Zdravlja KS

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći sa tri odigrana susreta kompletirano treće kolo SC Business lige.

BH Telecom je u prvom meču savladao ekipu Bazena Otoka, da bi odličan susret odigrali Domovi Zdravlja i Javni Servis BiH, a na kraju su gosti stigli do pobjede. Addiko Banka je u posljednjem meču savladala momčad Securitasa.

 

BH Telecom – Bazen Otoka 4:1 (Čardaklija x2, Borovina A., Borovina D. / Korać)

Bazen Otoka se na početku susreta postavio kao odličan rival, te su putem dva dalekometna udarca prijetili Žigiću koji je bio skoncentrisan i osujetio njihove pokušaje.

BH Telecom je nakon lošeg starta preuzeo inicijativu, ali nekoliko sporadičnih pokušaja zaustavljao je i večeras odlični Subašić.

Kada se očekivalo da ćemo na poluvrijeme otići sa neriješenim rezultatom, ukazao se Čardaklija i iz prve prave prilike doveo Telecom do vodstva od 1:0.

Telecom je u posljednjim sekundama nenadano došao do prilike, te je Adi Borovina matirao Subašića, za 23:0 u korist domaćih na kraju prvog dijela igre.

U drugom poluvremenu obje ekipe su krenule žestoko, Bazeni kako bi došli do eventualnog poravnanja, a Telecom kako bi što prije riješili susret.

Tako domaći u 28. minutu odličnim udarcem Čardaklije odlazi na tri gola prednosti, ali samo minut poslije Korać smanjuje prednost BH Telecoma i tako ostavlja kakve takve nade svojoj ekipi da može do pozitivnog rezultata.

Do kraja susreta Dino Borovina se upisao u strijelce, te je postavio konačnih 4:1.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Avdić, Borovina A., Tipura, Suljević, Karić, Granilo, Junuzović, Borovina D., Jurković.

Bazen Otoka: Subašić, Korać, Feriz, Bašić, Hubijar, Deljković, Simonović, Klačar, Velić.

 

Domovi zdravlja – Javni servis 3:4 (Šahmanija S. / Ljuca x2, Kuljanin x2)

Javni Servis se od starta nametnuo kao bolji protivnik, pa veoma brzo preko Kuljanina dolaze do vodstva.

Odličnu igru predstavnici medija su nastavili i kasnije, te su u 12. minutu preko Ljuce došli do vodstva od 2:0.

Domovi Zdravlja su u nastavku imali nekoliko prilika, a s obzirom da su se potpuno otvorili i tako ostavili prostora u odbrani, što je Javni Servis iskoristio i preko Kuljanina došao do vodstva od 3:0 sa kojim se otišlo na odmor.

Selmanović je na poluvremenu očitao lekciju svojim igračima, a da su njegovi savjeti urodili plodom vidjelo se na otvaranju drugog dijela igre, kada u samo 4. minute Semir Šahmanija postiže dva pogotka i svoju momčad vraća u ovaj meč.

Nakon primljenih pogodaka, Javni Servis je krenuo veoma ofanzivno, međutim u narednih deset minuta promašili su veliki broj prilika, što im se obilo o glavu, te je Šahmanija trećim golom na susretu poravnava rezultat na 3:3.

Samo minut poslije pogotka Domova Zdravlja i Javni Servis je jednu priliku uspio preko Ljuce pretvoriti u pogodak i tako stići do ponovnog vodstva, a na kraju će se ispostaviti i pobjede od 4:3.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

Javni Servis BiH: Pamuk S., Tešanović, Ćesko, Pamuk A., Varnica, Ljuca, Lefko, Kuljanin O., Karaman, Holjan, Bašić, Pazelja, Kuljanin M., Paovac.

Addiko Bank – Securitas 5:2  (Kovačević x2, Milinković, Ribić, Lackanović / Hrvat, Dagić)

Addiko Banka je od samog početka meča krenula veoma ofanzivno, ali Securitas je odolijevao njihovim napadima, te se početni rezultat zadržao sve do polovine poluvremena.

Međutim, u 12. minutu Kovačević je odlično prošao i matirao Buljugiju za 1:0 u korist domaćih.

Do kraja poluvremena nije bilo velikih uzbuđenja, te se na odmor otišlo sa rezultatom iz dvanaestog minuta.

U drugom dijelu Addiko je nastavio igrati isto, dok je igrače Securitasa izdala kondicija, pa su u samo osam minuta drugog poluvremena preko Kovačevića, milinkovića i Ribića, Bankari stigli do visokih 4:0.

Poslije visokog vodstva igrači Addiko Banke su se opustili, što koristi Hrvat i u 32. minutu smanjuje na 4:1.

Do kraja meča Dagić je smanjio na 4:2, da bi Lackanović sa zvukom sirene pogodio za konačnih 5:2 u korist Addiko Banke.

Addiko Bank: Barbarić, Ribić, Kovačević, Hadžiosmanović, KOvačević, Todorović, Vasiljević, Zeljić, Ličina, S. Lackanović, Milinković, Minić, Omeragić, Mujanović, Zoletić, Grbeša, Đ. Lackanović, Omerbegović, Lalović, Dragičević.

Securitas: Buljugija, Begić, Sibalo, Pašić, Čolić, Dagić, Hrvat, Bunar, Šoljić, Hadžić.

Večerašnje susrete sudili su Farik Kečo i Alem Bajrović.

 

3. kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI