Sport Centar

Burić: Švicarci nisu imali nikakve šanse protiv nas, bilo bi smiješno da ne odemo u baraž

Ime i prezime junaka rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ne treba posebno predstavljati.

Burić: Švicarci nisu imali nikakve šanse protiv nas, bilo bi smiješno da ne odemo u baraž

Benjamin Burić je u dvije ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u rukometu profilirao se u najvažnijeg čovjeka našeg nacionalnog tima. Protiv Švicaraca, u dva meča, ostvario je čak 35 odbrana, što je statistika kakvu su, računajući isključivo vrhunski nivo takmičenja, upisivali samo velikani ovog sporta.

No, moglo bi se dogoditi da briljantne partije budućeg golmana Flensburga (priključuje od iduće sezone) budu uzaludne ukoliko EHF zbog slučaja “Nuić” poništi rezultat sa susreta u Mejdanu i registrira meč sa 0:10 u korsit Švicaraca.

“Bilo bi smiješno da nakon ovakve dvije pobjede protiv Švicaraca ne idemo u baraž. Pa Švicarci nisu bili ni blizu. Nisu imali nikakve šanse”, govori Burić u razgovoru za Dnevni avaz.

Trenutno odmara u rodnom Maglaju, a još je pod utiscima sjajne atmosfere koju su stvorili naši navijači u tuzlanskoj dvorani.

“Tuzlaci su pokazali kako se bodri državna reprezentacija. Mene zaboli srce kad dođen u dvoranu koja prima 6-7 hiljada navijača, a bude ih samo hiljadu. Ne igra reprezentacija u bilo kojem sportu tako često utakmice, zato treba uvijek pružati podršku, napuniti dvoranu, nama igračima to zaista mnogo znači. Ako je iko zaslužio, onda smo to mi, rukometaši”, govori Burić.

O aferi koja je isplivala nakon što je ustanovljeno da Tomislav Nuić nije bio u službenom zapisniku utakmice sa Švicarcima, Burić kaže:

“Ne znam kako se dogodio taj propust. Na prvom spisku bilo je Nuićevo ime, a onda na drugom ga nije bilo. Delegat ga je, navodno, zaboravio upisati i to je isključivo njegova krivica. Ipak, ima i naše krivice malim dijelom zato što nismo pregledali spisak prilikom ulaska na teren. Ali, kada se sve sabere, mi smo ti koji su na terenu zaslužili baraž i ne smiju nam ga oduzeti”, zaključuje Benjamin Burić.

benjamin burirukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI