Sport Centar

Bura zbog lošeg suđenja na meču Dinamo – Hajduk: Savez razmišlja o radikalnom potezu

Nevjerovatne greške službeno elitnog HNS-ova suca Tihomira Pejina na derbiju Dinamo - Hajduk 0:1, Hrvatski nogometni savez tjeraju na traženje novih rješenja.

Bura zbog lošeg suđenja na meču Dinamo – Hajduk: Savez razmišlja o radikalnom potezu

Nevjerovatne greške službeno elitnog HNS-ova suca Tihomira Pejina na derbiju Dinamo – Hajduk 0:1, Hrvatski nogometni savez tjeraju na traženje novih rješenja.

Ante Kulušić, šef hrvatskih nogometnih sudija, nakon jučerašnjeg derbija s ljudima u HNS-u komentirao je odluke Pejina. Kako prenosi Index, priznao je višestruku pogrešku suca na štetu Hajduka kod isključenja Lopeza i penala za Dinamo jer tome je prethodio nedosuđeni Soudanijev prekršaj u napadu. Kao što misli da je prije toga sudac propustio dati crveni karton Hajdukovu golmanu Letici za igranje rukom van kaznenog prostora.

Marijan Kustić, direktor za natjecanje i infrastrukturu HNS-a, za Index je potvrdio da Savez razmišlja o uvođenju video-tehnologije:

“Jasno nam je da su ti sistemi skupi, ali moramo vidjeti što možemo napraviti po tom pitanju. Činjenica je da o tome moramo razmišljati i svakako ću to pitanje otvoriti”.

Tihomir Pejin prvo je u 51. minuti teško oštetio Dinamo. Moro je oduzeo loptu Saidu i proigrao Soudanija, koji izlazi sam pred Leticu. Hajdukov golman ispred Dinamovog napadača odnosi loptu rukom, ali van kaznenog prostora. Dinamovci žestoko protestuju, ali Pejin i njegovi pomoćnici ne dosuđuju ništa. A trebali su crveni karton za Hajdukovog golmana.

Odmah nakon ove situacije, Hajduk zabija pobjednički gol. Lešković je bio na lopti i širio ruke, čekajući da je pokupi Livaković, ali nesporazum Dinamovog stopera i golmana koristi Hajdukov napadač. Ohandza dolazi Leškoviću s leđa, uzima loptu i zabija u prazan gol. Velika pogreška Dinamove obrane za ništa manje slavlje igrača i navijača Hajduka.

U 78. minuti sudac je višestruko teško oštetio Hajduk, penalom za Dinamo i posljedičnim crvenim kartonom za igrača Hajduka. Ćorić je ubacio iz kornera, na loptu u Hajdukovom petercu idu Soudani i Lopez. Dinamov napadač tom prilikom s obje ruke vješa se o rame suparniku i tako gura Hajdukovog braniča, koji je onda rukom odbio loptu.

Pejin vidi samo posljedicu, a ne uzrok, te dosuđuje kazneni udarac za Dinamo zbog igranja rukom Hajdukovog igrača u njegovom kaznenom prostoru. Hajdukovci žestoko prosvjeduju. Prednjači Borja Lopez, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Gavranović nakon toga iz penala gađa donji desni kut Hajdukovog gola, ali puca pokraj stative.

Tu nije kraj Pejinovim velikim kiksevima. U finišu utakmice, dok je Dinamo jurišao na gol za izjednačenje, visoka lopta poslana je pred Hajdukova vrata za Soudanija. Preskočila je Dinamovog napadača i došla do Andrea Fomitschowa.

Ali Hajdukov lijevi bočni loptu je odnio “odbojkaški”, s obje skupljene ruke Pri tome ga niko nije ometao, niti mu je položaj ruke bio prirodan.

Pejin je tako Dinamu poklonio nepostojeći penal, ali mu nije dosudio onaj koji je bio očit.

Sudija je još propustio kazniti dinamovca Sosu za udaranje Ohandze laktom, kao i što je Hajdukov kamerunski napadač prošao lišo za gaženje Dinamovog stopera Benkovića.

nkdinamonkhajduk
KOMENTARI

KOMENTARI