Sport Centar

Buljubašić za SC: Konkretna ponuda Apollona nikad nije ni došla na adresu Sarajeva

Nedavno je u brojnim bh. medijima objavljena informacija da je za prvotimca Sarajava Advana Kadušića zainteresovan kiparski Apollon i da je spreman za eventualni transfer izdvojiti 200.000 eura.

Buljubašić za SC: Konkretna ponuda Apollona nikad nije ni došla na adresu Sarajeva

Do odlaska mladog fudbalera u inostranstvo ipak nije došlo, kako saznajemo, iz vrlo jednostavnog razloga – konkretna ponuda nije ni postojala. Iako se jučer čak pojavila i špekulacija da je krivac za nerealizovani transfer generalna direktorica Sabrina Buljubašić, koja se, navodno, nije javljala na pozive menadžera koji su željeli zaključiti taj posao i da je u zadnja dva dana prelaznog roka bila na moru, istina je sasvim drugačija.

“Ja sam proteklih nekoliko dana bila u Ženevi, na sastanku Evropske asocijacije klubova (ECA). Dakle, poslovno sam bila odsutna i upravo sam iskoristila tu priliku da porazgovaram s ljudima iz Apollona. Za njihovo zanimanje za Kadušića saznala sam iz medija i od pojedinih menadžera, ali na adresu FK Sarajeva nikad nismo dobili zvaničnu ponudu od kiparskog kluba i zanimalo me koliko tu zaista ima istine. Oni su mi odgovorili da su zaista tražili pojačanje na poziciji beka, ali da su se jednostavno odlučili za drugog igrača i da nisu ozbiljnije razmatrali opciju da upute ponudu za našeg nogometaša”, ističe Buljubašić u izjavi za SCsport.ba te tako ujedno demantuje glasine da je bilo ko iz rukovodstva FKS “pokvario” potencijalni transfer.

Činjenica je, također, da Kadušiću ugovor istječe za pola godine i da u Sarajevu namjeravaju mladom reprezentativcu BiH ponuditi produženje saradnje. Klub je svakako voljan zadržati ovog perspektivnog defanzivca, no konačna odluka o njegovom ostanku na Koševu trenutno je na Advanu Kadušiću i njegovom menadžeru.

Što se tiče Nermina Crnkića, igrača koji je “nestao” iz glavnog grada BiH prije nekoliko mjeseci iako je i dalje zvanično član FK Sarajevo, odluku o njegovom statusu i eventualnoj sankciji donijet će Skupština kluba. Vrlo je moguće da iz bordo kluba bude upućen i dopis UEFA-i sa zahtjevom o eventualnoj kazni i zabrani igranja za druge klubove. Dakle, izvjesno je da će se brzo raspetljati i taj neobični slučaj “odbjeglog” fudbalera.

advan kadusicfksarajevosabrina buljubasic
KOMENTARI

KOMENTARI

ahmo
Gost

kako te ja onda vidjeh na hvaru u utorak 29.08 i u subotu 02.09????

hmoa
Gost

TO NISU ISTINE AHMO

ahmo
Gost

ma zajebavam se ba 😀

wpDiscuz