Sport Centar

Bukva za TVSA: Kikanović, Stipanović, Milošević i Gordić će igrati u kvalifikacijama

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva bio je gost ovosedmičnog izdanja "Sport magazina" na TVSA, urednika Mirze Kolara.

Bukva za TVSA: Kikanović, Stipanović, Milošević i Gordić će igrati u kvalifikacijama

Tokom razgovora, Bukva je naglasio zadovoljstvo partijama košarkaške reprezentacije BiH pod vodstvom selektora Duška Vujoševića u proteklim pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i također potvrdio da će u kvalifikacijama naš nacionalni tim biti pojačan:

“Već su poslani pozivi Kikanoviću, Stipanoviću, Miloševiću i Gordiću. To su ta četiri igrača koja bi trebala donijeti dodatni kvalitet ovoj mladosti. Svi oni su sada, hvala Bogu, zdravi i voljni su da se opet priključe reprezentaciji”, kazao je Bukva.

Potpredsjednik KSBiH kazao je i da bi Zmajevi trebali, u prvom meču kvalifikacija, ugostiti Rusiju 24. novembra u sarajevskoj Skenderiji, ali i naglasio jedan veliki problem s kojim je suočen Savez, kao domaćin tog susreta.

“Mislim da reprezentacija treba igrati u Sarajevu, ali Skenderija ne ispunjava dosta uslova prema novim FIBA-inim standardima. Mi smo slali dopise i FIBA-i i menadžmentu Skenderije šta treba da se uradi… Srećom, Kanton Sarajevo će prebaciti neka sredstva da bi se to uradilo. Već smo prijavili da će se utakmica igrati u Skenderiji, vjerujem da će dotad sve biti uredu. Mi planiramo i da reprezentacija igra i u Zenici, Tuzli… Pogotovo mislim da bi Tuzla bila dobar izbor za utakmicu s Belgijom, koja nam je veoma važna. Čekamo da nam potvrde da li mogu biti domaćini tog meča”, istakao je Bukva.

Cjelokupan razgovor sa Sejom Bukvom, ali i ostale sadržaje novog izdanja “Sport magazina” možete pogledati ovdje:

kosarkaska reprezentacija bihsejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI