Sport Centar

Bukva: Renfroe je razočarenje, bolje da smo šansu dali nekom mladom igraču

Nakon što je naturalizovani Amerikanac Alex Renfroe odstranjen iz reprezentacije BiH zbog nediscipline, o ovom slučaju oglasio se i Sejo Bukva, potpredsjednik Košarkaškog savzea BiH.

Bukva: Renfroe je razočarenje, bolje da smo šansu dali nekom mladom igraču

U izjavi za “Dnevni avaz” Bukva je naglasio da ovaj incident neće poremetiti atmosferu u našem timu pred sutrašnji meč sa Slovačkom, u 5. kolu pretkvalifikacija za SP.

“Ovo što govorim je moje mišljenje, a to je da smatram da odlazak Renfroea neće predtsvaljati poseban hendikep, jer u četiri utakmice nije pružio ništa posebno. On je veliko razočarenje, sad mi je žao što smo ga uopće i zvali, a ne ukazali šansu nekom mladom igraču”, kaže Bukva, koji nije mogao dati konkretan odgovor da li će KSBiH odrediti sankcije prema Amerikancu.

“Prvo ćemo sačekati završetak pretkvalifikacija i izvještaj strućnog štaba. Na osnovu toga ćemo odlučiti da li i kakve mjere ćemo poduzeti”, govori potpredsjednik KSBiH.

Iako je poraz od Švedske u zenici znatno ugrozio šanse BiH da se plasira u kvalifikacije za Mundobasket, Bukva smatra kako ništa još nije izgubljeno.

“Nije ovo nikakav lažni optimizam, već realnost, jer poznajem karakter selektora Duška Vujoševića i igrača. U susretu sa Švedskom desilo se da mi odigramo najslabiju utakmicu, dok je pitanje da li će Šveđani ikad više ponoviti onako dobru igru… Naši momci bili su i povrijeđeni i bolesni, ali nisu kukali, oni šute i rade , ne traže alibi. Moram još naglasiti da stručni štab radi sjajan posao s obzirom na to kakve je sve probleme imao”, zaključuje Bukva.

kosarkaska reprezentacija bihksbihsejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI