Sport Centar

Bukva za SC: Dobio sam informaciju da će Wilbekin ipak uzeti tursko državljanstvo

Kao grom iz vedra neba stigla je razočaravajuća vijest iz Turske.

Bukva za SC: Dobio sam informaciju da će Wilbekin ipak uzeti tursko državljanstvo

Scottie Wilbekin ipak neće igrati za košarkašku reprezentaciju BiH.

Američki košarkaš, podsjećamo, krajem prošle godine se dogovorio sa čelnicima Košarkaškog saveza BiH da uzme bh. državljanstvo i bude na dispoziciji selektoru Zmajeva Dušku Vujoševiću u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Međutim, Wilbekin je posljednjih sedmica odugovlačio sa predajom dokumentacije neophodne za dobijanje bh. pasoša, a ispostavilo se da je to učinio jer je u međuvremenu stupio u pregovore sa Košarkaškim savezom Turske kako bi postao državljanin zemlje u kojoj trenutno igra (član Darussafake).

“Zvanično, mi smo i dalje u pregovorima sa Wilbekinom. Međutim, i ja sam dobio informaciju da on pregovara sa turskim savezom kako bi dobio njihovo državljanstvo. Više detalja ću znati iduće sedmice, kada se vratim sa puta u BiH”, istakao je za SCsport.ba potpredsjednik KSBiH Sejo Bukva.

Na Wilbekina su veoma ozbiljno računali u stručnom štabu Zmajeva, što ilustruje i činjenica da je američki bek bio uvršten na spisak reprezentacije za predstojeće mečeve protiv Belgije i Rusije. Međutim, po svemu sudeći, njegovo ime će biti ipak izbrisano sa liste Duška Vujoševića…

scottie wilbekinsejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI

Milan
Gost

Ovi Turci prvo nam uzese Preldžića pa sad i Wilbekina?

Ljubitelj sporta
Gost

“Izuo nas iz cipela” Amerikanac. Al dobro, ovdje je možda greška samo naša, od Saveza do medija (njih posebno) što se ikako stavlja akcenat na stranca. Tek kad dođe, kad se dokaže, kada dadne doprinos, od njega praviti nešto. Ovako naložimo se ko papci pa ispadne da smo nešto izgubili. Nismo zaboga, pa taj lik nikad nije dao ni koša za BiH. Izgubili bi više da je npr. sada odustao Kikanović ili Stipanović

wpDiscuz