Sport Centar

Buffon o vrijeđanju sudije Olivera: Uredu je da me UEFA kazni

Ginaluigi Buffon danas je objavio da će na kraju sezone napustiti Juventus, a tom prilikom je priznao da bi ga Evropska fudbalska federacija (UEFA) trebala kazniti zbog vrijeđanja sudije Michaela Olivera, jer je, kako je rekao, "prešao liniju.

Buffon o vrijeđanju sudije Olivera: Uredu je da me UEFA kazni

Ginaluigi Buffon danas je objavio da će na kraju sezone napustiti Juventus, a tom prilikom je priznao da bi ga Evropska fudbalska federacija (UEFA) trebala kazniti zbog vrijeđanja sudije Michaela Olivera, jer je, kako je rekao, “prešao liniju.

Buffon je prvo isključenje u nekoj utakmici Lige šampiona doživio upravo u posljednjoj koju je igrao. Riječ je o revanšu četvrtfinala protiv Real Madrida, kada je sudija Oluver u posljednjim sekundama dosudio penal za “kraljevski klub”.

“Juve” je nakon debakla u Torinu i poraza 0:3, imao vodstvo 3:0 u Madridu sve do penala, koji je nakon istka 90. minute realizovao Cristiano Ronaldo za konačnih 1:3 i prolazak Reala.

Buffon je burno reagovao i odmah dobio crveni karton, a nakon utakmice je izrekao niz uvreda na račun sudije.

“Mislim da bi bilo uredu da me UEFA kazni. Ne zbog onoga na terenu, pošto mi je sudija dao crveni karton koji još uvijek ne razumijem, uz to mediji su se fokusirali na moje komentare, umjesto da su se usmjerili na ponašanje službene osobe koja nije bila dosljedna. Što se tiče onoga što sam rekao izvan terena, nekoliko dana kasnije sam kazao da sam prešao liniju i to je jasno”, kazao je Buffon.

Dodao je da mu je izuzetno žao zbog toga, jer tokom 23 godine igranja u Ligi šampiona nikada nije bio isključen ili suspendovan, te da osjeća da se uvijek ponašao sportski i na fer način prema svima.

“To je bila posebna situacija. Žao mi je što sam uvrijedio sudiju, jer na kraju dana i on je čovjek koji radi veoma težak posao. Da sam ga vidio dva dana kasnije, zagrlio bih ga i izvinio mu se, ali i rekao mu da bi mogao biti smireniji u tako važnoj utakmici za nas i za mene. Ništa više od toga. Nisam neko ko u sebi nosi zlobu”, zaključio je Buffon.

Legendarni italijanski golman, koji je u januaru napunio 40 godina, posljednji put na golu Juventusa stajaće u subotu u duelu posljednjeg kola Serije A protiv Verone. Utakmica će se igrati u Torinu s početkom u 15 sati, a biće to i prilika da “stara dama” s navijačima proslavi sedmu uzastopnu titulu šampiona Italije.

Buffon je 655 puta branio za Juventus, a 220 za Parmu u zvaničnim utakmicama. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. godine bio svjetski šampion, nastupio je 176 puta.

gianluigi buffonjuventus
KOMENTARI

KOMENTARI