Sport Centar

Bosnu Royal napustio i Branko Jorović, Draško Knežević zasad ne ide iz kluba

Od početka sezone do danas redove Košarkaškog kluba Bosna Royal napustila su četiri igrača koja bi vjerovatno predstavljala pojačanja za svaku ekipu u BiH - Goran Ikonić, Miroslav Pašajlić, Aleksandar Radukić i Staphon Blair.

Bosnu Royal napustio i Branko Jorović, Draško Knežević zasad ne ide iz kluba

No, odnedavno je oslabljen i stručni štab Studenata, s obzirom da je ekipu napustio i dojučerašnji pomoćnik prvog trenera Aleksandra Damjanovića, Branko Jorović.

Razlozi su, naravno, finansijske prirode, odnosno kašnjenje isplate redovnih primanja, što je bio i glavni uzrok odlaska pomenutih igrača.

U kuloarima se posljednjih dana šuška i da će prema izlaznim vratima kluba krenuti još neki prvotimci, poput Draška Kneževića i Maksima Šturanovića. Zasad, ipak, zvanične potvrde o tome nema.

“Što se tiče Kneževića, ali i svih ostalih, oni su i dalje članovi kluba i uredno su prijavljeni za narednu prvenstvenu utakmicu, protiv Bošnjaka. Nije tajna da klub ima određenih poteškoća, ali trenutno ih pokušavamo prevazići. Vjerujem da ćemo uspjeti pronaći rješenje”, pojasnio je sekretar KK Bosna Royal Goran Perc.

Gostovanja kod Bošnjaka zakazano je za danas (18 sati).

branko jorovicdrasko knezevicgoran perckkbosnaroyalmaksim sturanovic
KOMENTARI

KOMENTARI