Sport Centar

ABA liga sa 14 klubova naredne sezone: Bosni pozivnica?

Poslije tri sezone u kojima se o šampionu ABA lige i putniku u Evroligu odlučivalo u plej-ofu, od sledeće bi ime najboljeg kluba u regionu ponovo mogli da dobijemo na final, saznaje Sport klub.

ABA liga sa 14 klubova naredne sezone: Bosni pozivnica?

Zbog novog kalendara takmičenja FIBA-e, koji će se primijenjivati od ove godine, nacionalni savezi će imati dosta problema da uklope takmičenja.
Za svako Svjetsko prvenstvo održavat će se dvogodišnje kvalifikacija u ‘šest pozora’ – u novembru, februaru, junu, septembru, novembru i februaru.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo će se također igrati tokom cijele godine u sličnim terminima, pa se zbog toga razmišlja da se u ABA ligu ponovo uvede završni turnir umjesto doigravanja.

ABA liga će naredne sezone imati 14 predstavnika. Srbija će imati četiri, Hrvatska tri, Crna Gora i Slovenija po dva, Makedonija i BiH po jednog, dok će jedan klub dobiti pozivnicu.

Prema svemu sudeći pozivnicu bi mogla dobiti sarajevska Bosna, pogotovo iz razloga što je glavni grad Bosne i Hercegovine jedini grad koji nema klub u ABA ligi, tako da interes postoji.

Nije tajna da je rukovodstvo Bosne odavno u kontaktima sa ljudima iz ABA, a jedan od aduta su i navijači koji su svojevremeno redovno punili “Skenderiju”.

Šta će od svega biti, saznaćemo vrlo brzo, piše sportklub.rs.

kk bosnakk bosna royal jelly
KOMENTARI

KOMENTARI