Sport Centar

Bosnalijek se oprostio od play-offa, postignuto 40 golova u četiri utakmice

U sportskoj dvorani Ameč Bečković u Vogošći odigrane su tri utakmice 14. kola Sport Centar Business lige kao i jedna nadoknada iz 13. kola.

Bosnalijek se oprostio od play-offa, postignuto 40 golova u četiri utakmice

Vatrogasci Sarajevo – Bosnalijek 5:3 (Kruščica, Kamber, Selimović, Gušter / Memišević 2x, Kujović)

Kamber je doveo Vatrogasce u prednost u četvrtoj minuti. Nakon toga imao je još jednu dobru priliku, kao i Kozica. Memišević je imao šansu za izjednačenje u devetoj minuti, da bi tri minute poslije pogodio za 1:1. Redale su se prilike Vatrogasaca, a pokušavali su Gušter, Idrizović i Selimović, ali završen je prvi dio rezulratom 1:1.

U drugoj minuti nastavka Selimović je pogodio za novo vodstvo Vatrogasaca. Minutu poslije Bosnalijek je izjednačio na 2:2 golom Memiševića. Šehović je pokušao na jednoj strani, a Kozica na drugoj. Kruščica je pogodio u 26. minuti za 3:2, a odmah u narednom napadu Kujović je donio novo izjednačenje. Zubetljak je bio sebičan u 29. minuti, a Vatrogasci su to odmah kaznili i golom Guštera došli u vodstvo od 4:3. Do kraja Kruščica je drugim golom postavio konačnih 5:3.

Vatrogasci Sarajevo: Nedim Džananović, Jasmin Filipović, Enver Gušter, Mirza Selimović, Armin Kruščica, Haris Kamber, Mirza Kazić, Denijal Hadžić, Nermin Sokolović i Dženan Kozica.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija, Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir Memišević, Esmin Mandžukić, Asmir Kujović.

Bazen Otoka – FAN Ferhatović/Regulator 1:6 (Subašić / Nidal Ferhatović 5x, Amar Ferhatović)

Bazen Otoka imao je dobru šansu u trećoj minuti, ali je stativa spasila FAN Ferhatović/Regulator. Ćosović i Muharemović se nisu dobro snašli pred golom Bazena Otoka u devetoj minuti. Veliku grešku zadnje linije Bazena Otoka kaznio je Nidal Ferhatović u 11. minuti kada je pogodio za 1:0. Isti igrač pokušao je i dvije minute poslije, da bi na drugoj strani pokušao Korač. Amar Ferhatović snažno je šutirao u 14. minuti, ali nije bilo promjene rezultata. Nidal Ferhatović postigao je fantastičan gol u 15. minuti za 2:0. Korač je pokušao u 17. minuti, ali je Wholk sjajno odbranio. Nidal Ferhatović je u 18. minuti trećim golom postavio konačan rezultat prvog poluvremena (3:0).

Na početku drugog poluvremena Ćosović je bio najopasniji i uputio je nekoliko udaraca ka golu Bazena Otoka. Na drugoj strani pokušao je Korač, ali Doder je fantastično odbranio. Nidal Ferhatović je postigao gol za 4:0 nakon duplog pasa sa Muharemovićem. Subašić je smanjio na 4:1 u 31. minuti, a samo minutu poslije Ferhatović je postigao peti gol za 5:1. Do kraja utakmice Amar Ferhatović je pogodio za konačnih 6:1.

FAN Ferhatović/Regulator: Nedžad Smajević, Emir Memčić, Amar Ferhatović, Ensar Ćosović, Amar Džozo, Nidal Ferhatovć, Aldin Hadžalić, Adnan Muharemović, Elmedin Korjenić, Mirza Wohlk, Ivor Doder, Tarik Cerić

Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Emir Janjoš, Harun Krajišnik, Anel Imamović.

Securitas – Amadeus/Oslobođenje 3:7 (Šabanović, Bunar / Ligata 4x, Prljača, Sinković, Miković)

Securitas je došao u prednost od 1:0 u četvrtoj minuti golom Šabanovića. Ekipu Amadeus/Oslobođenje spasio je Papić sjajnom intervencijom u šestoj minuti. Kustura je imao priliku u osmoj minuti, da bi na drugoj strani Prljača pogodio za 1:1 nakon odlične akcije. Ligata je postigao prelijep pogodak u 12. minuti za vodstvo ekipe Amadeus/Oslobođenje od 2:1. Ligata je novi gol postigao iz penala za 3:1, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Poslije četiri minute igre u nastavku Bunar je smanjio na 3:2, a odmah nakon toga Ligata je novim golom doveo Amadeus/Oslobođenje u prednost od 4:2. Šabanović je mogao smanjiti zaostatak Securitasa u 29. minuti, ali ga je zaustavila stativa. Od 34. do 36. minute ekipa Amadeus/Oslobođenje postigla je tri gola preko Sinkovića, Ligate i Mikovića. Šabanović je u 37. minuti smanjio na 7:3, što je bio konačan rezultat utakmice.

Securitas: Emsad Šljivo, Damir Kustura, Selmin Dagić, Almir Kahriman, Dževad Čolić, Adnan Pašić, Nermin Bunar, Zermin Mehić, Mustafa Šabanović, Alem Prašović, Eldin Hasanspahić, Rusmir Mehić, Mirzet Sibalo, Arvin Džindo i Samir Begić.

Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

BH Telecom – Domovi zdravlja Sarajevo 3:12 (Ćatibović, Kaliman 2x / Čardaklija 4x, Suljević 2x, Brdarić 2x, Karić 2x, Mahmutović, Tipura)

BH Telecom je već u prvoj minuti poveo lijepim golom Mahmutovića. Fazlić je u četvrtoj minuti imao šansu za izjednačenje. BH Telecom je u nastavku kontrolisao igru, a dobre prilike su imali Čardaklija i Suljević. Čardaklija se lijepo snašao u osmoj minuti i pogodio za 2:0. Brdarić je prijetio u desetoj minuti, a dvije minute poslije Suljević je postigao gol kroz noge golmanu za 3:0. Čardaklija je postigao dva pogotka u 13. i 15. minuti. Ćatibović je u 15. minuti smanjio na 5:1. Tipura je na asistenciju Čardaklije pogodio za 6:1, a tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom dijelu BH Telecom je nastavio dominaciju, a Domovi zdravlja su fizički pali. Ipak, prvi gol u nastavku postigli su Domovi zdravlja. Fantastičan pogodak postigao je Kaliman. U istoj minuti Brdarić je pogodio za 7:2. Kaliman je novim golom smanjio na 7:3 u 28. minuti, a odmah nakon toga Suljević je pogodio za 8:3. Do kraja je BH Telecom postigao još četri gola, a pogađali su dva puta Karić, Čardaklija i Brdarić.

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.

BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.

 

 

 

 

 

 

almir cardakllijaamadeus osloboenjebazen otokabh postafan ferhatovicjasmin ligatamahir dzafosecuritassport centar business liga
KOMENTARI

KOMENTARI