Sport Centar

Bosna dogovorila transfer MVP-a prvenstva, uskoro i imenovanje novog trenera

Košarkaški klub Bosna Royal već je počela slagati kockice za narednu sezonu, u kojoj će nastupiti na čak tri fronta.

Bosna dogovorila transfer MVP-a prvenstva, uskoro i imenovanje novog trenera

Podjsećamo, Studenti će igrati kvalifikacije za FIBA-inu Ligu prvaka protiv njemačkog Ludwigsburga, zatim Aba 2 ligu, kao i domaće prvenstvo, u koje će se uključiti malo kasnije u odnosu na druge klubove.

Shodno tome, u Bosni već ispunjavaju kadrovsku križaljku, a jedno veliko pojačanje je praktično pred vratima. Kako prenosi “Dnevni avaz”, najbolji košarkaš Zrinjskog Draško Knežević postigao je dogovor s rukovodstvom bivšeg evropskog prvaka.

Riječ je o sjajnom igraču koji je, u izboru portala Eurobasket.com, bio čak i MVP domaćeg prvenstva prošle sezone, uz prosjek od 18,8 poena i 5,4 asistencije.

No, dolazak Kneževića nije jedina promjena u sarajevskom sastavu. Podsjećamo, klupu Bosne je nedavno napustio trener Dušan Gvozdić, koji je prihvatio ponudu njemačkog Oettingera, a skoro je izvjesno da će ga mjestu šefa stručnog štaba zamijeniti njegov dojučerašnji pomoćnik i bivši Bosnin košarkaš, Aleksandar Damjanović. Njegovo imenovanje trebalo bi se uskoro i ozvaničiti.

U klubu također uveliko rade na još jednom igračkom pojačanju. Riječ je o Saniju Čampari, prvom strijelcu netom okončanog Eurobasketa za juniore. Mladi reprezentativac BiH je član madridskog Reala, s kojim ima ugovor na još dvije godine, ali moguća je posudba upravo u Bosnu.

aleksandar damjanovicdrasko knezevickkbosnaroyal
KOMENTARI

KOMENTARI