Sport Centar

Bosna Royal večeras dočekuje lidera ABA 2 lige: Besplatan ulaz na utakmicu

Košarkaši Bosne Royal večeras će u prvoj utakmici sedmog kola ABA 2 lige na domaćem parketu dočekati vodeću ekipu lige Sixt Primorsku.

Bosna Royal večeras dočekuje lidera ABA 2 lige: Besplatan ulaz na utakmicu

Slovenci u Sarajevo dolaze s učinkom od pet pobjeda i poraza i sigurno je da će u sarajevskoj Skenderiji željeti nastaviti niz dobrih igara.

S druge strane Bosna Royal je desetoplasirana ekipa takmičenja s dvije pobjede i četiri poraza. Izabranicima Aleksandra Damjanovića je prijeko potrebna pobjeda protiv jakog protivnika za povratak samopouzdanja u tabor sarajevskog kolektiva.

– Dolazi nam prvoplasirana ekipa dosadašnjeg dijela prvenstva. Jako iskusna ekipa i dobro pokrivena na svim pozicijama. Očekujemo prije svega jednu dobru utakmicu i zalaganje cijelog tima, a sve sa ciljem da ostvarimo što bolji rezultat – izjavio je Damjanović.

Igrač Bosne Royal Haris Ćurevac očekuje tešku utakmicu.

– Ispred nas je sigurno teška utakmice. Imali smo problema sa povredama, ali mislim da ćemo svi biti spremni. Ako ispoštujemo sve dogovore i budemo koncentrisani mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu – rekao je Ćurevac.

Utakmica će biti odigrana u Centru Skenderija s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan. Osiguran je i direktan TV prijenos utakmice, na kanalu Arena Sport 1.

Drugi predstavnik BiH u ABA 2 ligi, mostarski Zrinjski, utakmicu sedmog kola će igrati sutra u gostima protiv ekipe Vršca.

kkbosnaroyal
KOMENTARI

KOMENTARI