Sport Centar

Bosna nakon produžetaka upisala veliku pobjedu protiv Igokee!

KK Bosna Royall slavila je danas na domaćem terenu protiv Ikogee rezultatom 88:84, a Stundeti su do pobjede stigli nakon produžetaka.

Bosna nakon produžetaka upisala veliku pobjedu protiv Igokee!

Bosna je puno bolje otvorila meč i na kraju prve četvrtine imala prednost od 20:13, da bi do poluvremena nastavili u dobrom ritmu i s osam poena razlike otišla na odmor.

No, Igokea kao da je na početku drugog poluvremena dodala u brzinu više i pred ulazak u posljednju dionicu meča stigla do poravnanja, da na kraju treće četvrtine došla do prednosti od jednog poena razlike.

Posljednjih deset minuta meča bilo je veoma tvrdo i nije viđeno previše poena, samo 23 s obje strane, a malo bolja bila je Bosna koja je nadoknadila zaostatak pa je meč otišao u produžetke.

U produžetku, Bosna je zaigrala baš kao i na početku meča te napravila seriju koja je je osigurala miran finiš meča u kojem su upisali veoma važnu, ali u istom trenutku i veliku pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Goran Ikonić s ubačenih 22 poena, dok je u poraženoj ekipi najviše poena ubacio Mićović , koji je meč završio sa 25 poena.

bosnakkbosnakkbosnaroyalkkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI