Sport Centar

Bosna na krilima Ikonića došla do ubjedljive pobjede i plasmana u finale završnice Kupa BiH

Bosna na krilima Ikonića došla do ubjedljive pobjede i plasmana u finale završnice Kupa BiH

Bosna je povela na početku utakmice sa 4:0, a sva četiri poena postigao je Dragičević. U nastavku Studenti su odigrali sjajno, te su stekli veliku prednost do kraja prve četvrtine, a ista je iznosila 16 poena (32:16).

U drugom periodu Mladost je uspjela doći samo na minus devet (38:29), ali je Bosna do odlaska na odmor ponovo povećala prednost, koja je iznosila 17 poena (54:37). Treću dionicu Mladost je otvorila serijom od 6:0, ali su Studenti uzvratili serijom od 8:0.

U posljednju četvrtinu Bosna je ušla sa prednošću od 19 poena (79:60). Studenti su odlično počeli i četvrtu četvrtinu koju su otvorili sa serijom od 6:0. Do kraja su Studenti došli do veoma ubjedljive pobjede od 100:73.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Goran Ikonić, koji je ubacio 28 poena, a tome je dodao dvije asistencije i isto toliko skokova. Haris Delalić je dodao 18 pona, a Dragičević i Čampara 14. Vasiljević je ubacio pet poena, a tome je dodao devet asistencija.

U poraženoj ekipi najefikasniji bio je Lazar Marković sa 20 poena, a dvocifren je bio i Bojan Stanojević sa 13 poena, a po 12 su postigli Ninoslav Milošević i Filip Patković.

U finalu završnice Kupa Bosna će igrati protiv boljeg iz duela Zrinjski – Igokea.

faruk vrazalicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI