Sport Centar

Altiparmakovski potpisao: Velkoski mi je rekao sve najbolje o Sarajevu

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa napadačem Marjanom Altiparmakovskim, piše fksarajevo.ba.

Altiparmakovski potpisao: Velkoski mi je rekao sve najbolje o Sarajevu

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa napadačem Marjanom Altiparmakovskim, piše fksarajevo.ba.

Ovaj dvadesetšestogodišnji napadač stiže u redove Bordo kluba iz Sudove, gdje je u protekloj sezoni osvojio prvenstvo Litvanije. On je bio standardan u redovima pomenutog kluba, te je na 26 odigranih utakmica postigao pet golova uz četiri asistencije.

Kako govori nakon potpisa ugovora, sretan je zbog dolaska u Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Za mene je izazov što sam došao u tako veliki klub kao što je Fudbalski klub Sarajevo. Moje je da radim naporno na svakom treningu i dam sve od sebe na svakoj utakmici i nadam se da ću pomoći Sarajevu da ostvari svoj cilj”, rekao je Altiparmakovski, dodavši:

“Poznajem naravno Krstu Velkoskog od ranije. On mi je rekao sve najbolje o Sarajevu, kako o gradu tako i o klubu i sigurno je da nisam pogriješio što sam došao ovdje.”

Svoj komentar o dolasku novog fudbalera dao je i Husref Musemić, šef struke Sarajeva.

“Tražili smo u ovom prelaznom roku alternativu u napadu za Ahmetovića i mislim da smo doveli sa Marjanom igrača, koji nam može pomoći. On može igrati i na krilnim pozicijama, tako da, imamo sada više opcija u napadu i želim mu sreću u našem klubu”, rekao je Musemić.

U svlačionici Sarajeva Altiparmakovski će se ponovo susreti sa svojim prijateljem, kapitenom Sarajeva, Krstom Velkoskim.

“Mislim da nam Marjan može pomoći da ostvarimo naše ciljeve. On je dobar karakter, ima dobre radne navike i čini sve za svoju ekipu”, rekao je Velkoski.

Novi fudbaler Sarajevar je prije Suduve u Litvaniji nastupao još za Pelister i Rabotnički u Makedoniji, te hrvatski Inter i Xanthi iz Grčke. Odmah po dolasku u Fudbalski klub Sarajevo postao je i član kluba.

“Dobro nam došao Marjane!”, poručiki su s Koševa.

fksarajevomarjan altiparmakovski
KOMENTARI

KOMENTARI