Sport Centar

Bonucci stigao u Milan, očekuje se da potpiše ugovor

Italijanski fudbalski reprezentativac Leonardo Bonucci (30) stigao je u Milan, gdje bi tokom dana trebao potpisati petogodišnji ugovor sa “rossonerima“. Transfer iz Juventusa u Milan, prema navodima italijanskih medija, vrijedan je 40 miliona eura.

Bonucci stigao u Milan, očekuje se da potpiše ugovor

Bonucci je dogovorio lične uslove ugovora sa Milanom, a dva kluba su se prije dva dana dogovorila o visini obeštećenja. Nakon što je jutros napustio Torino, sjajni odbrambeni fudbaler popodne je stigao u sjedište Milana, iz kojeg je kroz prozor mahao navijačima koji su se okupili ispred.

Milan tokom ljetnog prelaznog roka postaje sve ozbiljniji u namjeri da naredne sezone vodi bitku za Juventusom na naslov šampiona Italije, prvi nakon 2011. godine.

“Rossoneri“ su prije Bonuccija doveli: Andre Silvu iz Porta, Ricarda Rodrigueza iz Wolfsburga, Francka Kessieja i Andreu Contija iz Atalanta, Matea Musacchija iz Villarreala, Fabija Borinija iz Sunderlanda i Hakana Calhanoglua iz Bayer Leverkusen.

Bonucci je karijeru počeo u Milanovom gradskom rivalu Interu, gdje nikada nije dobio pravu šansu. Nakon što je u četiri sezone više vremena proveo na posudbama nego u “crno-plavom“ dresu 2009. godine odlučio je da pređe u Bari. Nakon što je odigrao sjajnu sezonu Juventus ga je u julu 2010. godine doveo plativši obeštećenje od 15,5 miliona eura. Od tada je za “staru damu“ 319 takmičarskih utakmica i postigao 21 gol. U dresu nacionalnog tima upisao je 70 nastupa uz pet pogodaka.

juventusleonardo bonuccimilan
KOMENTARI

KOMENTARI