Sport Centar

Bivši selektor Slovenije i Makedonije novi kandidat za preuzimanje reprezentacije BiH

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora KSBiH prolongiran je izbor novog selektora, ali su, prema navodima banjalučke štampe, poznati svi kandidati za nasljednika Damira Mulaomerovića.

Bivši selektor Slovenije i Makedonije novi kandidat za preuzimanje reprezentacije BiH
FOTO: Pipan: Vodio reprezentacije Slovenije, Poljske i Makedonije

Predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija je najprije saopštio imena onih koji nisu više u igri za klupu BiH.

“Neki od kandidata su zvanično odustali zbog obaveza u klubovima, a to su Nenad Marković i Jure Zdovc. Svetislav Pešić ovu funkciju neće moći da obavlja zbog zdravstvenih problema pa je definitivno otpao iz konkurencije”, izjavio je predsjednik KSBiH listu “EuroBlic”.

Portal Mondo.ba je objavio prije dva dana da je nekadašnji strateg Partizana Duško Vujošević spreman razgovarati sa Savezom oko preuzimanja selekcije BiH, što je potvrdio Fulurija, dodavši, pored trenera Limogesa, još jedno poznato trenersko ime.

“U igri su ostali još trener Igokee Dragan Bajić i Adis Bećiragić, koji radi u Turskoj. Ovim imenima dodali smo još dva stručnjaka sa respektabilnim biografijama – Duška Vujoševića i Aleša Pipana. Direktor reprezentacije Siniša Kovačević dobio je zadatak da narednih dana razgovara sa svima i u četvrtak na sjednici UO KS BiH možemo odlučiti ko će u narednom periodu voditi najbolji tim BiH”.

Bajić i Bećiragić nemaju iskustva u vođenju nacionalnih selekcija, dok je Pipan u selektorskoj karijeri vodio Sloveniju, Poljsku i Makedoniju. Vujošević je bio selektor Srbije i Crne Gore na Eurobasketu u Švedskoj, kao i kormilar Crne Gore, s kojom je po prvi put u historiji izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

adis beciragicaleksandar fulurijaales pipandusko vujosevic
KOMENTARI

KOMENTARI