Sport Centar

Bivši selektor BiH: Niti jednu reprezentaciju ne bih mijenjao za ovu

Hrvatska košarkaška reprezentacija od sutra počinje sa službenim pripremama za Eurobasket 2017. Selektor i reprezentativci su najavili kvalitetne pripreme te poručili kako imaju najbolju moguću ekipu ta natjecanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši selektor BiH: Niti jednu reprezentaciju ne bih mijenjao za ovu

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Stojko Vranković najavio je danas u Hotelu Panorama službeni početak priprema za Europsko košarkaško prvenstvo Eurobasket 2017.

Selektor seniorske reprezentacije Aleksandar Petrović čestitao je Hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji i izborniku Ivici Tucaku na uspjehu ostvarenom na Svjetskom prvenstvu.

Razlog za početak priprema košarkaša 1. kolovoza je pokrivenost osiguranjem NBA igrača koji igraju u reprezentaciji, istaknuo je Petrović, te dodao kako mu je trenerski cilj bio da svi košarkaši sa pripremama započnu zajedno, iako hrvatski košarkaši zbog toga kasne u odnosu na ostale sudionike Eurobasketa.

Prva dva tjedna potrebno je iznivelirati sve igrače, kazao je Petrović, kako bi svi nakon završetka turnira, koji će igrati u Opatiji, bili na istom energetskom nivou.

Drugi dio pripremnog treninga Petrović će posvetiti taktičkim pripremama kako bi svi bili spremni za 1. rujna i prvu utakmicu Eurobasketa sa Mađarima.

“Budite sigurni da ćemo napraviti sve u naredna četiri radna tjedna. Niti jednu reprezentaciju ne bih mijenjao za ovu reprezentaciju”, kazao je Petrović.

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić je kazao kako su svi nositelji igre reprezentacije okupljeni te kako smatra da je dobro pojačanje iskustva koje su dobili sudjelovanjem trojice veterana.

“Ovo je najbolja ekipa koju trenutno Hrvatska ima”, kazao je Ukić.

Reprezentativac Bojan Bogdanović je izrazio nadu kako će svi reprezentativci nakon prijateljskih utakmica i turnira koji slijede zdravi dočekati prvu utakmicu Eurobasketa.

Reprezentativci su autobusom, nakon konferencije za medije, otišli na Mirogoj položiti vijence na grob Krešimiru Ćosiću i Draženu Petroviću.

Nakon toga, hrvatska reprezentacija kreće prema Sv. Martinu, gdje sutra, 01. kolovoza, kreće sa svojim prvim pripremnim treningom za EuroBasket 2017.

Hrvatska košarkaška reprezentacija će na Eurobasketu, koji će se održati od 31. kolovoza do 17. rujna, igrati u skupini C u rumunjskom Cluju. Suparnici će joj biti Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora.

aleksandar petrovichrvatska
KOMENTARI

KOMENTARI