Sport Centar

Bivši predsjednik FS Italije ima nevjerovatno objašnjenje zašto Azzurri nisu otišli na Mundijal

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Italije, Carlo Tevecchio, smatra da je glavni problem toga što se njegova reprezentacija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji taj što su Juventusovi igrači "zabranili" Lorenzu Insigneu da uđe u igru protiv Švedske.

Bivši predsjednik FS Italije ima nevjerovatno objašnjenje zašto Azzurri nisu otišli na Mundijal

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Italije, Carlo Tevecchio, smatra da je glavni problem toga što se njegova reprezentacija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji taj što su Juventusovi igrači “zabranili” Lorenzu Insigneu da uđe u igru protiv Švedske.

Italijani su igrali baraž za plasman na Mundijal protiv Šveđana. Poraženi su u prvom meču sa 1:0, a na tom susretu Insigne je ušao 15 minuta pred kraj meča. U revanšu, koji se igrao u Milanu, domaća selekcija je dominirala u posjedu lopte, ali nije bilo pogotka. Svi su očekivali od tadašnjeg selektora Italije Giana Piera Venture da uvede u igru brzonogog igrača Napolija, međutim, to se nije dogodilo, ostalo je 0:0.

Glavni razlog zbog kojeg Insigne nije ušao u igru bio je taj što je Daniele de Rossi zahtjevao od selektora Venture da ne ubaci omalenog fudbalera u igru.

“Ne znam da li ga Juventusovi igrači ne žele, ali činjenica je da je postojao problem oko Insignea. Kako je moguće da nije igrao, iako je bilo 20-30 hiljada navijača Napolija na tribinama?!”, pita je Tevecchio.

Italija je tako propustila Svjetsko prvenstvo prvi put još od 1958. godine, a zanimljivo, šampionat se tada upravo igrao u Švedskoj, od koje su ovoga puta ispali.

carlo tevecchioitalijalorenzo insigne
KOMENTARI

KOMENTARI