Sport Centar

Bivši omladinac Sarajeva stigao u redove Veleža

Dres Veleža u narednoj sezoni će nositi Samir Zeljković, dosadašnji član Igmana iz Konjica.

Bivši omladinac Sarajeva stigao u redove Veleža

Dres Veleža u narednoj sezoni će nositi Samir Zeljković, dosadašnji član Igmana iz Konjica.

Samir Zeljković rođen je 04.09.1997. godine u Sarajevu. Izdanak je FK Sarajevo, u kojem je prošao sve omladinske selekcije. U prošloj sezoni je odigrao 28 utakmica za Igman, gdje je bio jedan od standardnijih igrača. Po vokaciji je igrač sredine terena, a po potrebi može da odigra i na poziciji defanzivnog veznog.

„Jako sam sretan i ponosan što sam dobio priliku da u narednoj sezoni nosim dres Veleža, kluba sa velikom tradicijom. Ono što me posebno raduje su visoke ambicije kluba, a to je ulazak u Premijer ligu BiH. Iskreno se nadam da uz maksimalno zalaganje i kvalitet koji imamo možemo ostvariti zacrtani cilj“, rekao je novi Rođeni, Samir Zeljković.

Vikend koji je pred nama, 21. i 22. 07.2018. godine, donosi utakmice koje će se igrati u Hrasnici, u okviru turnira koji se održava u sklopu obilježavanja dana Četvrte viteške motorizovane brigade Ilidža. Domaćin turnira je FK Famos.

Pored domaćina i Veleža, na turniru učestvuju još FK Igman i FK Radnik Hadžići. Rođeni će igrati sa domaćinom, ekipom Famosa, u subotu 21.07., sa početkom u 18h. U nedjelju, 22.07., na rasporedu su utakmice za 3. mjesto (16h ) i finale ( 18h ).

(fkvelez.ba)

fkvelezsamir zeljkovic
KOMENTARI

KOMENTARI