Sport Centar

Bivši golman bh. reprezentacije najstariji u Francuskoj

Bivši golman bh. reprezentacije najstariji u Francuskoj

Počuča je tih godinu i po proveo radeći kao trener golmana u Creteilu, ali je redovno trenirao i sve vrijeme je bio registrovan kao igrač.

Mislilo se da neće biti potrebe da “uskoči” u igru, ali je odlaskom Ristovskog klub ostao bez drugog golmana. Stoga će Počuča u nastavku sezone biti podrška Hrvatu Mati Šunjiću, pa se uskoro može očekivati njegov povratak na teren u 41. godini, čime će postati najstariji golman francuske rukometne lige.

Počuča, inače rođeni Zrenjaninac, od 1999. godine brani u Francuskoj. Promijenio je mnoge klubove, a najblistaviji dio karijere imao je u Ivryju s kojim je 2007. godine zajedno sa još jednim bivšim bh. reprezentativcem Zoranom Martinovićem postao šampion Francuske.

Počuča je za reprezentaciju BiH odigrao 23 utakmice. Prvi poziv u državni dres BiH dobio je 2000. godine od tadašnjeg selektora Seada Hasanefendića. Posljednji put je branio u mandatu Kasima Kamenice 2004. godine. Potom je u oktobru 2007. godine debitovao za Srbiju za koju je odigrao 21 utakmicu.

bayernmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI