Sport Centar

Bivši fudbaler Sarajeva: Osim je najtrofejniji trener u BiH i treba biti selektor!

Slaviša Vukičević, bivši fudbaler Sarajeva, oglasio se na svom Facebook profilu u vezi izbora novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i istakao je da Amar Osim, prema njegovom mišljenju, treba sjesti na klupu Zmajeva.

Bivši fudbaler Sarajeva: Osim je najtrofejniji trener u BiH i treba biti selektor!

Podsjetimo, Amar Osim i Meho Kodro bili su kandidati za selektora reprezentacije BiH, nakon čega je Komisija za izbor selektora predložila trenera Servettea, međutim nije dobio dovoljnu podršku Izvršnog odbora, da bi se nakon toga povukao.

Vukičević smatra da je Osim taj koji treba sjesti na klupu Zmajeva.

“Na pitanje novinara zašto Amar Osim nije izabran, Ivica je odlično i logično odgovorio: “Ne znam šta bi Amar još trebao osvojiti da bude izabran”. Mišljenja sam da selektor treba živjeti u BiH i da prije svega poznaje igrače iz bh. prvenstva i da prati sva zbivanja u našim ligama”, napisao je Vukičević, dodavši:

“Amar je najtrofejniji trener u BiH, sa internacionalnim iskustvom i prema mom mišljenju ima karizmu i znanje da podigne kvalitet i interesovanje bh. nogometa. Glasam za Amara Osima”.

amar osimfudbalska repezentacija bihslavisa vukicevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Unsko-sanski
Gost

Budimo sretni,ako dobijemo Amara za selektora!On ce uvesti u reprezentaciju red,i disciplinu,a nece dozvoliti da mu neko iz Saveza naredjuje koga ce pozvati u reprezentaciju!

Amar
Gost

Je li to onaj stari lopov i optuzenik poceo i ovim pitarima mozak ispirati?
Mislio sam da je ovaj Vukicevic normalan ali izgleda da sam pogrijesio.

Sport prije svega
Gost

Nema Savez para da podmazuje silne sudije po Evropi i protivničke igrače, pa da Tatin Sin bude selektor. Haj više prođite se sa jeftinom propgandom

Istok
Gost

“Legendarni Ivica Osim procijenio je da nije u sukobu interesa iako se radi o njegovu sinu, ali nakon obavljenih razgovora od ove četvorke jedini je on Amara vidio kao boljeg kandidata. Ostali su svoj glas dali Kodri, a to nije – blago rečeno – najbolje sjelo novinarima koji su podržavali Osima mlađeg.”

Sasa Ibrulj – jedini koji se moze nazvati novinarom, jedini uz Sabica koji je imao muda kritikovati Bazdarevica u jeku kvalifikacija dok su svi drugi sutili i cekali krah pa da onda pametuju.

Zato nam je kako nam je, dijelom i zbog njih

Istok
Gost

“I sve bi bilo u redu da su iza svog izbora i mišljenja stali svojim imenom i prezimenom i konkretnim argumentima – kako su baš rijetki i uradili – ali za takvo nešto nisu imali, da oprostite, muda.“

Sasa Ibrulj

slikajte se štrumfovi
Gost

hakovan profil

Machisto
Gost

Neće ga, jer nemaju m..a. Treba biti poslušnik FIFE ili UEFE. Vjerovatno da oni sad traže selektora BiH.

man
Gost

Jebo te čim neko napiše o amaru osimu nešta eto pitica da daju svoje mišljenje.e jest vam zado zado zadaču za cijeli život😁

Krajina
Gost

Kakav Prosinecki,samo Amar dolazi u obzir!Radan,motivisan,patriota,savrseno poznaje nas fudbal,i reprezentativce.zna biti strog kad to zatreba,financijski neovisan!Ne razumijem ove budale koje u svojim komentarima vredjaju Ivicu,i Amara,pretpost.da su to osobe koje se nalaze na psihijatriji,ili su narkomani!Urednici ovog portala nebi trebali uopste objavljivati takve komentare!

Nouken
Gost

SC je jako providan u svoj ovoj prici.

neko-iz-mase
Gost
Kodro je postavio uslov da bude i selektor BIH i da zadrzi trenersku funkciju u Svicarskoj. Gdje to jos ima? Poslije se i sam zahvalio da ukazanom povjerenju, sto znaci da nije bio zagrijan za usijanu selektorsku stolicu na prvom mjestu. To je Ivica sigurno primjetio kroz razgovor. Stanje u savezu nije bas idealno. Amar ima iskustva kako u BH fudbalu, tako u Japanu. Uz disciplinu i zalaganje, mislim da moze pronaci idealnu kombinaciju maldosti i iskustva. Zasto smo toliko pateticni i namecemo sterotipno razmisljanje prije nego sto je dobio funkciju. Zar nije ogroman plus imati oca za mentora, a… Čitaj više »
wpDiscuz