Sport Centar

Bivši fudbaler Hajduka i mlade reprezentacije Hrvatske pregovara sa Zrinjskim

U nastavak sezone nogometaši aktuelnog prvaka BiH trebali bi ući jači za bivšeg fudbalera Hajduka.

Bivši fudbaler Hajduka i mlade reprezentacije Hrvatske pregovara sa Zrinjskim

U nastavak sezone nogometaši Zrinjskog trebali bi ući jači za bivšeg fudbalera Hajduka i Intera iz Zaprešića, Marka Bencuna, prenosi Hercegovina.info.

Nogomet je počeo igrati u NK Međugorje, zatim je kratko nastupao za mlađe uzrasne kategorije Neretve iz Metkovića, a potom prelazi u splitski Hajduk na preporuku Dražena Mužinića, tadašnjeg skauta Hajduka.

Na ljeto 2011. odlazi na posudbu u trećeligaša, stobrečki Primorac 1929, a zatim na proljeće u drugoligaško Dugopolje. U prvu momčad Hajduka vraća se u ljeto 2012. godine. Za prvu momčad debitira 1. rujna 2012. na utakmici s Rijekom kod trenera Krstičevića.

Početkom 2013. odlazi na posudbu u Primorac, a nakon toga ponovno igra za Hajduk kod trenera Igora Tudora. Za prvu ekipu je zadnju utakmicu odigrao u ožujku 2016. godine a u junu te godine je operirao koljeno. Bencun je potom godinu dana pauzirao. Za Hajduk je skupio 63 nastupa i postigao 12 golova. U julu 2017. Bencun nije postigao dogovor sa Hajdukom oko produžetka ugovora. U julu 2017. je se Bencun priključio Interu iz Zaprešića.

U karijeri je nastupao i za juniorsku nogometnu reprezentaciju BiH, te hrvatsku U-21 selekciju. Čelnici Zrinjskog navodno su već stupili u pregovore s Bencunom.

hskzrinjskimarko bencun
KOMENTARI

KOMENTARI