Sport Centar

Bivši Bosnin košarkaš o utiscima sa All-Stara: Blizak sam s Bogdanovićem i Dončićem, pričamo isti jezik

Turski košarkaš Cedi Osman govorio je za medije o utiscima sa utakmice "zvijezde u usponu" (Rising Stars Challenge) u kojoj je nastupio za ekipu Svijeta, koju je predvodio legendarni njemački košarkaš Dirk Novitzki. Osman je govorio i o druženju sa srbijanskim reprezentativcem Bogdanom Bogdanovićem i Slovencem Lukom Dončićem.

Bivši Bosnin košarkaš o utiscima sa All-Stara: Blizak sam s Bogdanovićem i Dončićem, pričamo isti jezik

Turski košarkaš Cedi Osman govorio je za medije o utiscima sa utakmice “zvijezde u usponu” (Rising Stars Challenge) u kojoj je nastupio za ekipu Svijeta, koju je predvodio legendarni njemački košarkaš Dirk Novitzki. Osman je govorio i o druženju sa srbijanskim reprezentativcem Bogdanom Bogdanovićem i Slovencem Lukom Dončićem.

Osman ima 23 godine, a u NBA igra od 2017 godine, kada je došao u ekipu Cleveland Cavaliersima. Nastupao je u Anadolu Efesu, a rođen je u Ohridu. Svojevremeno je bio član omladinskog pogona sarajevske Bosne.

“Bilo je sjajno na meču, odlično iskustvo, uprkos tome što smo izgubili. Divno je što nam je trener bio Dirk Novitzki”, rekao je Osman.

Ekipa SAD slavila je u meču protiv selekcije Svijeta rezultatom 161:144, a Bogdanović je ubacio 15 poena. Osman je postigao 2 poena uz 3 skoka i 4 asistencije za 15 minuta na parketu u tom duelu.

Mediji su primijetili da je turski reprezentativac proveo mnogo vremena sa Bogdanovićem i Dončićem:

“Govorimo isti jezik i zaista smo bliski prijatelji. Znamo se iz Evrope, Bogdana poznajem duže, a Luku sam upoznao iz vremena kada je igrao u Madridu. Pratim kako igra Efes, veoma dobro igraju i nadam se da će tako nastaviti”, zaključio je krilni košarkaš.

Osmanovi Cavaliersi možda su najlošiji NBA tim u tekućoj sezoni i nalaze se pretposljednjoj poziciji Istočne konferencije sa 11 pobjeda i 47 poraza.

bogdan bogdanoviccedi osmanluka doncic
KOMENTARI

KOMENTARI