Sport Centar

BiH sanja prvo finale: Ispisuje li Džumhur ponovo historiju bh. tenisa?

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur imat će noćas priliku da ponovo ispiše stranice historije bh. tenisa.

BiH sanja prvo finale: Ispisuje li Džumhur ponovo historiju bh. tenisa?

Nakon što je u maratonskom meču bio bolji od iskusnog španskog tenisera Feliciana Lopeza, Džumhur će na ATP 250 turniru u Los Cabosu igrati protiv Amerikanca Sama Querreya.

Našeg tenisera očekuje veoma težak zadatak protiv iskusnog Amerikanca, ali, ukoliko Džumhur zabilježi pobjedu, to će biti najveći uspjeh bh. tenisa u čijem dijapazonu još uvijek ne stoji niti jedno finale ATP turnira.

U historiji bh. tenisa jedino je Damir Džumhur dosegao polufinale na ATP turniru, a to se desilo prošle sezone u Kazablanci. Tada je naš teniser poražen od Martina Kližana u borbi za finale. Isti uspjeh ponovio je ove godine, a Sam Querrey stoji kao posljednja prepreka novom ispisivanju historije.

Amerikanac se, tradicionalno, uzda u svoj servis, a našem teniseru ne ide na ruku što Querrey već godinama odlično igra na turnirima takozvane US Open Serije koja obuhvata šest turnira koji se igraju na tlu Sjeverne Amerike uoči US Opena.

Ipak, Džumhur je evidentno podigao formu nakon što je osvojio Challenger u Bloisu, a performans zabilježen protiv Lopeza može garantovati da će pružiti dostojan otpor drugom nositelju turnira u Los Cabosu.

damir dzumhurlos cabos
KOMENTARI

KOMENTARI