Sport Centar

BH Telecom je u prošloj sezoni osvojio treće mjesto, ove sezone im je cilj finale!

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba je nastavio sa predstavljanjem ekipa koje će u sljedećoj sezoni zauzeti svoje mjesto u takmičenju, a organizator lige je Udruženje Razvoj sporta – Sport Centar.

BH Telecom je u prošloj sezoni osvojio treće mjesto, ove sezone im je cilj finale!

BH Telecom je učesnik Business lige od samog početka takmičenja, a u većini sezona su ostvarili plasman ne neku od prve tri pozicije. Tako su prije dvije sezone osvojili drugo mjesto, dok su u prošloj sezoni bili trećeplasirani. Publika koja prati takmičenje i u ovoj sezoni očekuje mnogo od Telecoma, a da li će oni opravdati očekivanja, ostaje da vidimo, međutim u razgovoru sa nekoliko igrača iz ove ekipe, njihove ambicije su usmjerene ka plasmanu u finale.
O BH Telecomu –

BH Telecom je vodeći operator u Bosni i Hercegovini sa najvećim tržišnim učešćem na polju pružanja telekomunikacijskih usluga: fiksne, mobilne i Internet mreže.

Postojećim kapacitetima na direktnim linkovima omogućava svojim pretplatnicima uslugu međunarodne govorne telefonije automatskim biranjem sa 225 zemalja svijeta. BH Telecom ima 20 direktnih veza sa ino-operatorima, direktne veze sa dva bosansko-hercegovačka operatora, Telekomom Srpske i HT-om Mostar, preko kojih realizuje međunarodni telefonski saobraćaj.

Za potrebe realizacije nacionalnog saobraćaja BH Telecom je interkonektovan sa dominatnim operatorima Telekomom Srpske i HT-om Mostar, kao i sa 12 alternativnih operatora.

Za potrebe pružanja Internet usluga, BH Telecom je obezbjedio međunarodne Internet kapacitete prema vodećim svjestkim Tier 1 nadprovajderima.

BH Telecom je prvi telekom operator iz BiH i regiona, koji je početkom marta 2015.godine zvanično postao dio BIX-a (Budapest Internet Exchange), gdje je ostvario direktni Internet peering sa Google-om s ciljem daljnjeg unaprjeđenja Internet usluga za potrebe korisnika u BiH.

BH Telecom kontinuirano sarađuje sa brojnim domaćim i inozemnim kompanijama. Kroz investicione cikluse na godišnjoj razini BH Telecom u Bosni i Hercegovini ugovori i plati nekoliko desetina miliona KM domaćim firmama, dok u inostranstvu kupuje opremu koju ne proizvode domaće kompanije. Višegodišnju dobru poslovnu saradnju ostvaruje sa vodećim svjetskim proizvođačima telekomunikacione opreme, “Ericssonom”, “Siemensom”, ali i brojnim drugim kompanijama.

BH Telecom je svojim korisnicima omogućio kvalitetnu roaming uslugu širom svijeta. Nesmetanu komunikaciju prilikom boravka u inostranstvu korisnici mogu ostvariti u 136 zemalja svijeta, te birati između 315 operatora sa kojima BH Telecom ima sklopljene roaming ugovore.

Infrastruktura BH Telecoma je dio globalnog telekomunikacijskog sistema i kao takva bh. građanima i privrednim subjektima omogućava visokokvalitetno korištenje fiksne i mobilne mreže u lokalnom, međumjesnom i međunarodnom saobraćaju, te brojne, različito modelirane pakete usluga i servisa.

bhtelecombusiness ligasport centar
KOMENTARI

KOMENTARI