Sport Centar

BH Telecom i Top Shop slavili pobjede, J Academy na krilima Ligate porazio Tržnice

Večeras su u Dvorani ''Amel Bečković'' odigrana tri susreta prvog kola nove sezone Business lige, a BH Telecom, Top Shop i J Academy su pomenutu sezonu otvorili pobjedama.

BH Telecom i Top Shop slavili pobjede, J Academy na krilima Ligate porazio Tržnice
FOTO: Vedad Hadžihasanović/SCsport.ba

Bosalijek – BH Telecom 3:4 (Mrguda Erm. x2, Pinić / Musić, Borovina, Čardaklija x2)
Bosnalijek je odlično otvorio meč, pa u 2. minutu susreta preko Ermina Mrgude stigao do vodstva. Nakon postignutog pogotka nastavili su sa napadima, pa u 7. minutu isti grač postiže pogodak za 2:0. Nakon ovog pogotka, ekipa BH Telecoma se porobudila, pa je u 9. minutu preko Borovine stigla do smanjenja rezultata, da bi u 12. minutu Musić svojim pogotkom poravnao rezultat na 2:2. Do kraja poluvremena gosti su preko Čardaklije u 17. minutu stigli do preokreta pa se na odmor otišlo sa 3:2 u korist Telecoma.

Drugo poluvrijeme bolje otvara BH Telecom, kada Čardaklija u 23. minutu postiže svoj drugi pogodak na meču i Telecomu donosi visoku prednost od 4:2. Bosnalijek je nakon ovog gola krenuo ofanzivnije, a hrabra igra im se isplatila u 30. minutu kada Pinić pogađa za smanjenje rezultata na 4:3 i tako nas uvodi u zanimljivu završnicu. Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko šansi na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo te je na kraju Telecom slavio pobjedu od 4:2.

Sastavi –

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Hasanović, Pećanac, Memišević, Kadić, Zubetljak, Pipić, Kapidžija, Ražanica.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Granilo, Musić, Avdić, Junuzović, Borovina, Tipura, Čardaklija, Karić, Suljević.

 

Top Shop – Klas 2:0 (Smajlović, Mustafaj)

Ekipa Top Shopa je bolje otvorila susret, te je na početku preko Bihorca imala nekoliko prilika za postizanje pogotka, međutim rezultat se nije mijenjao sve do 9. minuta kada je Smajlović pogodio za vodstvo domaćih od 1:0. Do kraja poluvremena gosti su imali inicijativu, ali večeras raspoloženi Fejzagić se u nekoliko navrata istakao dobrim odbranama.

U drugom poluvremenu gosti su bili mnogo bolja ekipa, ali je Fejzagić je nastavio sa dobrim odbranama i tako sačuvao svoju mrežu u ovom susretu sa Klasom. Do kraja meča domaći su stigli do još jednog gola, kada u 33. minutu Mustafaj pogađa za 2:0, a na kraju će se ispostaviti postavlja i konačan rezultat meča.

Sastavi –

Top Shop: Duranović, Fejzagić, Pašović, Bihorac, Zahirović, Piplica, Malokas, Kovač, Pašić, Bećar, Mutić, Begić, Mujanović, Mustafaj, Hadrović, Muslim, Smajlović, Hajdar.

Klas: Boloban E., Kadušić, Mujkanović, Alić, Ćurevac, Karić, Habibija, Boloban F., Hrvić.

Tržnice Sarajevo – J Academy  3:5  (Holjan, Otajagić, Trakić / Salkić, Ligata x4)

Nakon početnog ispitivanja snaga, ekipa Tržnica je krenula ofanzivnije, te su u 6. minutu preko Otajagića stigli do vodstva od 1:0. Nakon primljenog gola ekipa J Academy se u nekoliko navrata našla pred golom Šahbazovića, a nakoj nekoliko neiskorištenih prilika, ipak su stigli do pogotka, kada u 10. minutu Salkić pogađa za poravnanje rezultata na 1:1. Samo minut poslije Academy preko Ligate stiže do preokreta i dolazi do vodstva 2:1. Do kraja poluvremena Tržnice su u 18. minutu preko Holjana poravnale rezultat na 2:2, međutim u 19. minutu Ligata drugim golom na utakmici svoju ekipu dovodi u novo vodstvo i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena od 3:2.

Na otvaranju drugog poluvremena vidjeli smo jako grubu igru na obje strane, te su kako jedni, tako i drugi imali svoje šanse, ali nisu stigli do pogodaka. U samom završnicu utakmice Ligata stiže do hettricka i gostima donosi prednost od 4:2. U narednom napadu Tržnice preko Trakića ponovo dolaze na samo jedan gol zaostatka za ekipom J Academy. U posljednjem minutu susreta J Academy preko Ligate dolazi do vodstva, ali i konačne pobjede od 5:3.
Sastavi –

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

J Academy: Bećirović, Salkić, Omerović, Memić, Prljača, Sinković, Mekić, Ligata.

bh telecombosnalijekbusiness ligaj academyKLASprvo koloTOP SHOPtrznice sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI