Sport Centar

BH Telecom deklasirao Pokop, Klas se pobjedom nad Bazenima primakao četvrtfinalu

Večeras je u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigran jedan susret 14. kola, te dva zaostala susreta iz 13. kola SC Business lige.

BH Telecom deklasirao Pokop, Klas se pobjedom nad Bazenima primakao četvrtfinalu
FOTO: Edin MEMIĆ / SCsport.ba

Večeras je u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigran jedan susret 14. kola, te dva zaostala susreta iz 13. kola SC Business lige.

U utakmici 14. kola, BH Telecom je sa 7:2 bio bolji od ekipe Pokopa, dok je u zaostalim utakmicama 13. kola FDS sa 2:0 savladao Tržnice Sarajevo, a Klas je sa 8:5 bio bolji od Bazena Otoka.

POKOP – BH TELECOM 2:7 (Žiga, Pleh / Tipura x3, Junuzović, Granilo, Karić, Borovina)

Otvaranje ovog susreta je bilo i više nego furiozno, prvo je Pokop preko Žige stigao do vodstva od 1:0, da bi u sljedećem napadu Tipura pogodio za poravnanje. Samo što se krenulo sa centra, Pleh trese mrežu Telecoma, ali samo minutu poslije Junuzović ponovo stvari vraća na početak. Do kraja prvog poluvremena promjene rezultata nije bilo, te se na odmor otišlo sa 2:2.

U drugom poluvremenu Pokop je zbog nedostatka igrača, te povrede Korde izgubio snagu, što je BH Telecom iskoristio, pa sa još dva pogotka Tipure, te golovima Granila , Karića i Borovine stigao do visokog trijumfa od 7:2. Vrijedi istaći da su igrači Telecoma ovu pobjedu posvetili povrijeđenom saigraču, Almiru Čardakliji, za kojeg je vjerovatno ova sezona Business lige završena.

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković, Žiga.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Granilo, Musić, Avdić, Junuzović, Borovina, Tipura, Čardaklija, Karić, Suljević

FDS – TRŽNICE SARAJEVO 2:0 (Imamović x2)

FDS je od starta utakmice postavio za njih standardnu čvrstu igru, te su preko kontranapada ugrožavali gol Šahbazovića, a u 13. minutu stižu do vodstva od 1:0, a strijelac pogotka bio je Imamović, te tako i postavio rezultat prvog dijela igre.

Ekipa Tržnica je u ovaj susret ušla veoma nervozno, što se odrazilo i na njihovu igru, a FDS je to znalački iskoristio, pa drugim golom Imamovića na ovom susretu dolaze do pobjede od 2:0.

FDS: Piragić, Rovčanin, Hajdarević, Kadrić, Imamović, Hasanspahić, Hadžić, Aljukić.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

KLAS – BAZEN OTOKA 8:5 (Boloban El. x3, Misić x3, Boloban F., Habibija / Korać, Feriz x3, Smajević)

Bazen Otoka je u ovaj susret ušao veoma loše, a domaći to koriste pa već na startu golom Boloban Eldina i hat-trickm Misića stižu brzo do vodstva od 4:0. Do kraja prvog poluvremena Klas je uspio golom Boloban Farisa doći do visokih 5:0, pa se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu ekipa Bazena se konsolidovala, te preko Koraća i Smajevića smanjuju prednost domaćina, međutim na drugoj strani Boloban dva puta koristi prazninu u odbrani gostiju i matira Muharemovića za 7:2 na semaforu.

Ferit je pred kraj susreta uspio postići pogodak, ali već u narednom napadu Habibija ponovo Klas dovodi na plus pet golova razlike.

Ovaj susret sa dva pogotka zaključio je Feriz, te na taj način stigao do hat-tricka i tako postavio konačnih 8:5.

Bazen Otoka: Deljković, Korać, Velić, Janjoš, Subašić, Muharemović, Bašić, Sinanović, Krajišnik, Bešlija i Feriz.

Klas: Boloban E., Kadušić, Mujkanović, Alić, Ćurevac, Karić, Habibija, Boloban F., Hrvić, Misić.

14. kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI