Sport Centar

Bh. rukometaši spremni za ključni ogled sa Slovačkom

Bh. rukometaši spremni za ključni ogled sa Slovačkom

hotelu, opuštajući se u wellnes centru. Izdvojio je i sat vremena za video analizu protivnika koji ih večeras čeka.

I danas je selektor zajedno sa svojim asistentom Zuhdijom Korkarićem održao sastanak na kojem su sa igračima razradili detalje taktike koju su pripremili za Slovačku.

„Sigurno je da igramo sa izuzetno kvalitetnom reprezentacijom. Imaju dva vrhunska golmana i vjerovatno su kondiciono najspremnija selekcija u grupi. Dobili su Litvaniju ubjedljivije nego što sam očekivao. No, vidimo našu šansu da pobijedimo ovdje i plasiramo se u baraž kolo prije kraja kvalifikacija. Nema nikakvih kalkulacija. Čeka će nas velika borba, ali se nadam da ćemo se na kraju radovati“, kazao je Marković nekoliko sati pred ogled sa Slovacima u Hlohovecu.
 
Marković će u ogledu sa Slovačkom računati na sljedećih 16 igrača: golmani: Benjamin Burić, Mario Blažević, krila: Anes Bečić, Alen Ovčina, Muhamed Zulfić; bekovi: Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić, Ivan Milas, Marko Tarabochia, Josip Perić, Ivan Karačić; pivoti: Senjamin Burić i Damir Halilković.
 
Utakmica Slovačka – BiH igra se večeras sa početkom u 18 sati u dvorani u Hlohovecu. Pravdu će dijeliti Andre Hansen i Oistein Pettersren, sudijski par iz Norveške, dok je delegat Christian Kaschutz iz Austrije.
 
Nakon četiri kola u grupi „1“ BiH je lider sa sedam bodova, a slijedi je Slovačka sa pet. Treća je Litvanija sa četiri, dok je Kosovo na posljednjem mjestu bez boda.
    
   

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI