Sport Centar

Bh. rukometaši protiv Finaca u Goraždu

Bh. rukometaši protiv Finaca u Goraždu

Nakon što prvi meč sa Finskom, odigramo u gradu Vantaa u dvorani „Energia areena“ 4. maja u 18.30 sati, naš tim će istog rivala ugostiti 7. maja (početak u 20 sati) u dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

Grad na Drini se već više puta pokazao kao odličan domaćin našem državnom timu, pa nema sumnje da će Terzić, Prce, Vranješ, Burići i društvo imati veliku i gromoglasnu podršku i protiv Finaca. Goraždanska publika sigurno će biti vjetar u leđa našim rukometašima na putu ka vrijednoj pobjedi, koja bi nam odškrinula vrata Eura.

BiH je do sada u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrala protiv Španije u gostima (21:30) i Austrije kod kuće (22:23). Pored utakmica s Fincima ostale su nam još domaća utakmica protiv Španije (14./15. juna) i posljednja kvalifikaciona protiv Austrije (17./18. juna) u gostima).

Na tabeli grupe tri kvalifikacija za Euro nakon dva kola, Španija ima 4 boda, Austrija i Finska po 2, dok je BiH bez bodova. Dvije prvoplasirane selekcije direktno će se plasirati na Evropsko prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj.

(rsbih.com)

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI