Sport Centar

BH Pošta slavila u derbiju, Amadeus/Oslobođenje bez milosti prema doktorima

Večeras su u dvorani Ameč Bečković u Vogošći odigrane četiri utakmice kojima je kompletirano 12. kolo Sport Centar Business lige.

BH Pošta slavila u derbiju, Amadeus/Oslobođenje bez milosti prema doktorima

FDS – BH Telecom 1:2 (Aljukić / Junuzović, Mahmutović)

Prvu prijetnju vidjeli smo u 3. minuti kada je Brdarić iz BH Telecoma pogodio stativu. Potom je dobru šansu imao i Mahmutović, ali je Piragić sjajno odbranio. U 6 minuti na drugoj strani Emrah Kahriman je bio sam pred Žunićem, ali i golman BH Telecoma je izvanredno intervenisao. Piragić je još u dva navrata odlično branio, da bi potom u velikoj šansi za FDS bio Hadžić, ali je šutirao pored gola. Kazna je brzo uslijedila već u 12. minuti. Junuzović je topovski šutirao, te je BH Telecom poveo sa 0:1. Čardaklija i Suljević su do isteka prvog dijela imali dobre šanse, ali rezultat se nije mijenjao.

Ipak, već na početku drugog poluvremena Mahmutović je pogodio za 0:2. FDS je potom imao dvije dobre prilike da smanji, ali nisu u tome uspjeli. U 30. minuti Aljukić je vrlo lijepim udarcem lijevom nogom smanjio na 1:2, pa se ušlo u zanimljiv finiš. Čardaklija je možda mogao riješiti pitanje pobjednika, ali nije ovo bila njegova noć, te ga je Piragić u nekoliko navrata osujetio u pokušajima da postigne gol. Hasanspahić je u 33. minuti mogao poravnati, ali nije bio dovoljno priseban. Do kraja nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali ostalo je 1:2.

FDS: Emrah Kahriman, Emir Smječanin, Belmin Piragić, Samir Hadžić, Armin Kahriman, Sanid Hasanspahić, Ahmed Aljukić, Haris Kozić, Admir Rovčanin, Mirzet Sibalo.

BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.

Vatrogasci Sarajevo – TVSA 2:4 (Selimović, Sokolović / Hadžić 2x, Begić, Osmanagić)

TVSA je od početka krenuo ofanzivno, te je već u 2. minuti Hodžić doveo svoju ekipu u vodstvo 0:1. Igralo se otvoreno, pa je samo minutu poslije Selimović poravnao na 1:1. U prvih deset minuta u takvoj igri vidjeli smo još dva gola. Vodstvo TVSA vratio je Begić, ali je na isteku 10. minute Sokolović donio novo poravnanje rezultata 2:2. Potom se igralo nešto mirnije, a na novu priliku čekalo se sve do 16. minute, ali Dervišević nije uspio pogoditi iz dobre šanse.

Drugi dio je počeo novim vodstvom TVSA u 21. minuti , a drugi put strijelac je bio Hadžić za 2:3. Četiri minute kasnije Osmanagić je nakon proigravanja Hadžića povisio na 2:4 i meč je bio praktično gotov. Do kraja meča i pored dobrih šansi na obje strane rezultat je ostao nepromijenjen.

Vatrogasci Sarajevo: Nedim Džananović, Jasmin Filipović, Enver Gušter, Mirza Selimović, Armin Kruščica, Haris Kamber, Mirza Kazić, Denijal Hadžić, Nermin Sokolović i Dženan Kozica.

TVSA: Maid Begić, Fuad Memović, Armin Dervišević, Husnija Muminović, Kemal Osmanagić, Edin Cviko, Nedim Selimbegović, Mirza Kolar, Jasmin Begić, Mirza Hadžić.

FAN Ferhatović/Regulator – BH Pošta 3:6 (Ćosović, Muharemović, Đozo / Bučan 3x, Džafo 2x, Krka)

BH Pošta je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika u ovome duelu u kojem FAN Ferhatović/Regulator bez ponajboljeg igrača Tarika Cerića nije imao mnogo šansi. Već u 1.minuti Bučan je doveo BH Poštu u vodstvo, koja je zatim propustila nekoliko sjajnih šansi preko Krke, Džafe i Salčina. Ipak, u 10. minuti Džafo je udvostručio prednost, a isti igrač je na isteku prvog dijela novim golom povisio na 0:3.

U 23. minuti Ćosović je vrlo lijepim golom smanjio na 1:3 za tračak nade svoje ekipe, ali samo dvije minute poslije Bučan je svojim drugim golom, a četvrtim za BH Poštu otklonio sve sumnje. FAN Ferhatović/Regulator je u 35. minuti smanjio na 2:4, ali već u narednoj akciji BH Pošte Krka je postigao gol za 2:5. Do kraja po jedan gol na obje strane, a strijelci su bili Đozo i Bučan za konačnih 3:6.

FAN Ferhatović/Regulator: Nedžad Smajević, Emir Memčić, Amar Ferhatović, Ensar Ćosović, Amar Džozo, Nidal Ferhatovć, Aldin Hadžalić, Adnan Muharemović, Elmedin Korjenić, Mirza Wohlk, Ivor Doder, Tarik Cerić

BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš.

Amadeus/Oslobođenje – Domovi zdravlja Sarajevo 11:1 (Ligata 7x, Ražanixa 2x, Melez, Dizdarević / Adilović)

Utakmica je počela otvoreno sa obje strane, te je viđeno nekoliko solidnih šansi. Ligata je prijetio na jednoj, a Lekić na drugoj strani. U 6. minuti nakon jedne brze akcije Ligata se oslobodio svog čuvara, te je sigurno pogodio za 1:0. Amadeus/Oslobođenje je dvije minute kasnije udvostručiti vodstvo, a Ligati nije bilo teško da se po drugi put upiše u listu strijelaca. Zanimljiva situacija viđena je u 13. minuti kada je Bajramović odbranio udarac Smajića iako su svi već vidjeli loptu u mreži, a odmah u narednom napadu Ligata je hat-trickom povisio na 3:0. U 18. minuti Adilović je smanjio prednost Amadeus /Oslobođenje, ali je sjajni Ligata majstorskim pogotkom petom na isteku prvog dijela ponovo vratio tri gola prednosti za 4:1.

Melez u 22. i Ligata novim majstorskim golom u 24. minuti veoma brzo su na startu drugog dijela povećali vodstvo Amadeus/Oslobođenja na 6:1, a potom se i Dizdarević upisao u listu strijelaca. Kanonadu u mreži Domova zdravlja nastavio je Ražanica u 30. minuti za 8:1, a u narednoj akciji Ligata je postigao svoj šesti gol.

Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dev/public_html/wp-content/themes/sportcentar/single.php on line 184
KOMENTARI

KOMENTARI