Sport Centar

Bh. kikbokser pobjedu nad Holanđaninom posvetio stradalim policajcima

"Ovu pobjedu posvećujem nedavno stradalim herojima MUP-a Kantona Sarajevo čija mi je tragična smrt bila dodatna motivacija da odnesem pobjedu u ovom meču", kazao je bh. kikbokser Haris Biber nakon meča u kojem je sinoć u Švicarskoj savladao Holanđanina Jordyja Lareta.

Bh. kikbokser pobjedu nad Holanđaninom posvetio stradalim policajcima

“Ovu pobjedu posvećujem nedavno stradalim herojima MUP-a Kantona Sarajevo čija mi je smrt bila dodatna motivacija da odnesem pobjedu u ovom meču”, kazao je bh. kikbokser Haris Biber nakon meča u kojem je sinoć u Švicarskoj savladao Holanđanina Jordyja Lareta.

Profesionalni kikbokser Bosne i Hercegovine Haris Biber sinoć je na priredbi u švicarskom Villu upisao 14. profesionalnu pobjedu, a za protivnika je imao Holanđanina surinamskog porijekla Jordyja Lareta, člana ponajboljeg evropskog kickboxing kluba Mike’s Gym.

Pobjedu je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Član Kluba borilačkih vještina “Gazija Gym” Sarajevo bio je jako blizu pobjede nokautom već u prvoj rundi kada je strašnim udarcem poslao protivnika na pod, međutim dato mu je više od dozvoljenih 10 sekundi da “dođe sebi” i tako je uspio nastaviti meč.

Biber je zahvalio svom treneru Muhamedu Šabanoviću i Arminu Kickboxing-Uzwil koji mu je pružio priliku da nastupi na ovakvoj manifestaciji.

“Pokazalo se ko je spreman, a ko ne”, poručio je na društvenim mrežama mladi borac nakon borbe.

Ovo je za Harisa “Brku” Bibera bila treća uzastopna pobjeda u 2018. godini, saopćeno je iz KBV Gazija.

haris biberjordy lareto
KOMENTARI

KOMENTARI